Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak pred publikom

Hajduk uspio nakratko nasamariti 'neprijateljski' HNS

Stalni sukob Hajduka i HNS-a sada se razbuktava u otvorenu pravnu bitku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmici Hajduka i Lučkog, koja se zbog učestalih bakljada pristaša 'bijelih', po odluci Disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića trebala igrati pred praznim tribinama, ipak će nazočiti gledatelji! Naime, opet je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac u ofenzivi.

Na Vlajčevićevu odluku Hajduk ima pravo žalbe osam dana, a Poljud će žalbu poslati posljednjeg dana roka. Kako žalba odgađa izvršenje, a Komisija za žalbe Udruženja prvoligaša neće se imati vremena sastati, Hajduk i Lučko igrat će svoj dvoboj pred nekoliko tisuća gledatelja.

Inače, Hajduk je već tražio izuzeće Disciplinske komisije, a sad i izuzeće i Komisije za žalbe. Ista ta komisija će razmatrati taj zahtjev. Dakle, odlučivati će o svojoj objektivnosti, vjerodostojnosti i nadležnosti. Samo u Hrvatskoj...

''Ako odbije zahtjev za izuzećem, predmet se vraća Disciplinskoj komisiji HNS-a, a prihvati li se zahtjev, onda će IO HNS-a izabrati privremenu disciplinsku komisiju isključivo za ovaj predmet'', objasnio je pravnik u savezu Vladimir Iveta.

A predsjednik Disciplinske komisije HNS-a Tin Dolički dodaje:''Komisija za žalbe ionako ne odlučuje o suspenzijama jer konačnu riječ daje Disciplinska komisija, na čiju odluku više nema prava žalbe'', kaže Dolički.

Usput, one stare suspenzije i dalje vrijede za Šibenik, Karlovac i Međimurje. Do petka u 16 sati imaju rok za rješavanje tih slučajeva ili neće moći igrati prvenstvene utakmice ovoga vikenda. (I.Š./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider