Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoćni Splićani

Kraj euro-sezone: Hajduk jalov i bezidejan, Dila Gori slavila i u Gruziji!

Hajduk se oprostio od Europe ispadanjem u trećem pretkolu Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dila Gori i u uzvratnom je susretu svladala Hajduk s 1:0, a jedini pogodak postigao je Dolidze u 82. minuti. Nakon što su s identičnim rezultatom prošlog četvrtka slavili na Poljudu, Gruzijci su s ukupnih 2:0 izborili play-off (četvrto pretkolo) Europa lige.

Još nakon prvog dvoboja Igor Tudor je izražavao uvjerenje da njegovi igrači mogu nadoknaditi zaostatak u Tbilisiju, a kako se bližio revanš njegov je optimizam sve više jačao. Trener Bijelih po dolasku u Gruziju rekao je kako vjeruje da njegova momčad može postići dva pogotka, ali Hajduk na terenu nije izgledao ni blizu najava/očekivanja.

Hajdukov napad sasvim otupljen

Od prve minute Hajduk je zagospodario sredinom terena, ali bila je to tek prividna dominacija, mudro osmišljena od strane domaćeg trenera koji je prepustio loptu Splićanima i čekao da preko svog najopasnijeg igrača Iluridzea ugrozi njihov gol. Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imala je Dila - Kvakhadze je prošao po desnoj strani i vratio povratnu na pet metara, Iluridze je pucao, ali Maloča je svojim blokom spriječio Gruzijce da povedu!

Zašto se s Kišom čekalo do 85. minute?

Tudoru je na odmoru postalo jasno da mora nešto mijenjati. Donekle jasno, jer, zamjena u kojoj je Andrijašević zamijenio Sušića jest očekivana, ali to se nikako ne može reći za uvođenje Tomislava Kiša tek u 85. minuti. Jedini klasični golgeter u Hajduku ponovno je dobio malu minutažu, a pitanje je bi li skupio i tih 7-8 minuta koliko se igralo do kraja da Gruzijci nisu u 82. poveli.

Mujan u tri sekunde napravio više nego Bencun u 65 minuta

U drugom poluvremenu Hajduk je bio u tri situacije iz kojih je mogao poentirati. Prvo je Andrijašević u 50. minuti napravio potez previše u šesnaesteracu nakon što ga je proigrao Caktaš (nije pucao nakon prvog lažnjaka već se odlučio i na drugi), da bi najbliže golu Hajduk stigao u 73. minuti. Tonći Mujan, koji je osam minuta ranije zamijenio neprimjetnog Bencuna, napravio je u nekoliko sekundi više nego Bencun u provedenih 65 minuta na terenu - primio je loptu na 20-ak metara, napravio korak, dva i sjajno opalio, a lopta se od prečke odbila u gol-aut!

Frustrirajuća mirnoća u igri Dile ono je što Hajduku kronično nedostaje

Još su Splićani zaprijetili preko Caktaša u 81. minuti iz slobodnog udarca kojeg je obranio Revišvili, a samo minutu kasnije stigao je pogodak Dolidzea koji je ubio svaku nadu u prolaz. Dolidze je loptu lijepo primio pred kaznenim prostorom, prevario Hajudkovu obranu i udarcem vanjskim efeom ju poslao u dalji gornji kut s nekih 15-ak metara.

U preostalih 10-ak minuta na terenu je to izgledao kao i u većem dijelu susreta. Gruzijci su se, svjesni svojih mogućnosti, disciplinirano branili, odbijajući napade Hajduka nevjerojatnom lakoćom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider