Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Generalka za Kup

Hajduk se napromašivao, ali zasluženo slavio golom Maglice

U prvoj utakmici 32. kola HNL-a Hajduk je na Poljudu pobijedio Osijek.

Završilo je 1:0, a jedini strijelac bio je Anton Maglica u 16. minuti. U posljednjoj domaćoj utakmici sezone Hajduk je prezentirao dobru igru i stvorio pregršt šansi te zbog brojnih promašaja i vrlo dobrog osječkog vratara Mikulića nije upisao uvjerljiviju pobjedu.

U formaciji 4-4-2, s Vukovićem i Maglicom u napadu, te Kouassijem i Caktašem na krilima, Bijeli su nasrnuli od prve minute stvarajući pritisak. Međutim, gosti iz Slavonije visokim presingom u uvodnim minutama uspijevali su ih držati visoko od svojih vrata.

Bijeli promašivali zicere, Osječani ih nisu znali kazniti

Ipak, iz prve prave šanse Hajduk je poveo. Caktaš je ušao u šesnaesterac s lijeve strane i na sedam-osam metara od gola pronašao Maglicu koji je zavaljao Mislava Leku i potom prizemno pogodio bliži kut Mikulićeva gola. Bio je to pogodak dosta sličan onom Roberta Lewandowskog Realu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka...

Do kraja prvog dijela velike zicere promašili su Oremuš i (ponovno odlični) Kouassi, da bi u 41. minuti Kvržić umalo poravnao - pucao je iz teške situacije, ali je pogodio vanjski dio lijeve stative Kalinićeva gola.

Dva velika peha - ozljede Milića i Sušića

U nastavku je tempo malo splasnuo, ali Hajduk je nastavio s terenskom inicijativom, a najbolju prigodu za povećanje vodstva promašio je Maglica u 49. minuti, nakon dodavanja Kouassija. Osječani nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti do kraja te je Hajduk upisao pobjedu kojom se barem privremeno probio na treće mjesto.

Unatoč tri osvojena boda kojima bi se samopouzdanje trebalo dodatno podići uoči uzvratne utakmice finala Kupa protiv Lokomotive, dogodile su se i dvije stvari koje će sigurno zabrinuti Igora Tudora. Ozlijedili su se Antonio Milić i Tino Sven Sušić te su obojica morali napustiti igru (Milić već na poluvremenu, a Sušić u 61. minuti).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider