Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez odštete, naravno

Hajduk predstavio prinove, Brazilci će odmah potpisati

Mlada momčad Hajduka dobila je dva nova igrača, a još dva stižu iz Brazila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Mogu doći jedino oni koji nemaju odštetu', pravilo je na Poljudu u ovom, ali vjerojatno i u sljedećih nekoliko prijelaznih rokova. Zasad su na Poljud stigli Antonio Jakoliš i Zoran Nižić, Jean Evrard Kouassi iz Obale Bjelokosti bit će na probi tijekom sedmodnevnih priprema u Međugorju, a dva brazilska igrača iz Fluminensea 'samo što nisu krenuli'.

Sportski direktor Hajduka Sergije Krešić najavio je Brazilce već u srijedu ili četvrtak u Splitu, a zanimljivo je kako oni ne dolaze na probu nego će odmah potpisati ugovor.

''Ne plaćamo ni kune odštete'', ponovio je Krešić koji je predstavio Jakoliša i Nižića. Brzonogi Šibenčanin je uzeo dres s brojem 13 kojeg je nosio Ante Vukušić.

''Sanjao sam dres Hajduka jer cijela obitelj navija za taj klub. Otac je čak bježao iz škole kako bi išao na utakmicu. Nikad neću zaboraviti finale Kupa između Hajduka i mog Šibenika. Nadam se da ću ovaj puta ja slaviti'', rekao je Jakoliš koji je do Splita stigao preko Ukrajine gdje mu se sreća nije osmijehnula.

Zoran Nižić u Hajduku je tri mjeseca. Čekao se njegov 23. rođendan kako bi mogao potpisati bez odštete.

''Obrana Hajduka bila je temelj ovogodišnjeg dobrog rezultata. Na meni je da se nametnem'', poručio je na predstavljanju.

Bit će zanimljivo vidjeti koji to Brazilci stižu u Split. Krešić nije htio o imenima, samo je napomenuo kako su vrlo ofenzivni. U Hajduku se ipak nešto događa iako novca nema. Nekoliko tisuća eura mjesečno maksimum je koji mogu dobiti pojačanja, no rijetki će biti te sreće.

Hajduk novca nema i drugo mjesto u prvenstvu za mnoge je bilo veliko iznenađenje. Cilj je Kup, a realnost je prodaja najboljih igrača. Konkretnih kupaca zasad nema, a ako se ne skupi 20-ak milijuna kuna do kraja ožujka UEFA će klub izbaciti iz euro natjecanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider