Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'Bijeli' ostaju na vrhu

'Tiki-taka' na Poljudu: Bencun opet heroj Torcide i Hajduka!

Hajduk je u sjajnoj atmosferi pred 15.000 gledatelja zadržao čelnu poziciju na ljestvici pobijedivši Lokomotivu 3:1 na Poljudu…

Nakon što je dvama golovima sredio Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj, mladi Marko Bencun prometnuo se u junaka Hajdukove pobjede u derbiju s Lokomotivom s nova dva gola.

Bencun je prvi pogodak na utakmici postigao nakon doista fantastične akcije „bijelih“ kojom su podsjetili na Barceloninu „tiki-taku“. Igrala se 38. minuta, Kouassi je petom ostavio loptu Iluridzeu, Gruzijac odigrava dupli pas s Andrijaševićem i potom odigrava na stranu za nadolazećeg Bencuna, koji tuče iz prve i pogađa lijevi kut Šarlijinih vrata. Uslijedila je eksplozija oduševljenja Hajdukovih navijača na dobro popunjenom Poljudu.

Drugi pogodak Bencun je postavio u 86. minuti. Nakon centaršuta Sušića s desne strane, Bencun je glavom u padu svladao danas odličnog Šarliju. Pjaca je smanjio na 2:1 u 90. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Pašalić u sudačkoj nadoknadi nakon kontre u kojoj je čak pet igrača Hajduka hitalo prema vratima Lokomotive. Hajdukovi igrači poklonili su Torcidi najljepši poklon za njezin 63. rođendan.

Gledali smo otvorenu i dopadljivu utakmicu s mnogo šansi na obje strane. Moglo je biti više golova, ali Kalinić i Šarlija bili su iznimno raspoloženi, obojica su branili u doista velikoj formi.

Hajduk ne zna za poraz već šest kola. U tom razdoblju uknjižio je četiri pobjede i dva remija. Posljednji put je poražen u osmom kolu na gostovanju u Osijeku. Hajduk je prvi na ljestvici s 30 bodova, tri više od Dinama koji sutra dočekuje Hrvatski dragovoljac na Maksimiru.

Tijek utakmice: Hajduk - Lokomotiva 3:1

90+2 GOOOOL!!! Pašalić je postavio konačnih 3:1.

90' GOOOOL!!! Pjaca je smanjio na 2:1.

86' GOOOOL!!! Bencun je povisio na 2:0.

85' Šansa za Hajduk. Šarlija je obranio udarac Maglice.

73' Dvije velike šanse za Lokomotivu u jednoj minuti. Prvo je Budimira blokirao Jozinović u gol-šansi, a onda je Kalinić izašao kao pobjednik u duelu sa Šitumom. Lopta mu je ispala, netko je pucao, ali Kalinić opet brani.

66' Bencun je pucao iz obećavajuće situacije, ali Šarlija brani.

63' Torcida je na nogama. Danas slavi 63. godinu osnutka. Baklje gore na tribinama, ali za sada nema bacanja istih u teren.

61' Izašao je Iluridze, a ušao Pašalić. Kod Lokomotive umjesto Trebotića ulazi Mišić.

57' Žuti karton za Chagu.

56' Kouassi je proigrao Illuridzea kojem u ključnom trenutku bježi lopta.

54' Velika šansa za Lokomotivu. Šovšić je proigrao Šituma, ali Vršajević u posljednji trenutak blokira.

51' Gorupec je ubacio s desne strane, Budimiru je u dobroj situaciji pokušao "drop kickom", ali je promašio cijelu loptu. "Drop kick" ipak je najteži udarac u nogometu.

50' Šansa za Hajduk. Nakon nekoliko dodavanja, Bencun je proigrao na desnu stranu Kouassija koji puca iz prve, ali Šarlija brani nogom.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Pjaca je ušao umjesto Muse kod Lokomotive.

45' Kraj prvog poluvremena.

41' Šansa za Lokomotivu. Šitum je ubacio s desne strane, a Bručić iz prve tukao tik pokraj lijeve vratnice.

38' GOOOL!!! Hajduk je poveo golom Bencuna. Asistent je Iluridze. Bila je to lijepa akcija Hajduka. Kouassi je ostavio loptom petom, Iluridze je potom odigrao dupli pas s Andrijaševićem i onda na stranu proigrao Bencuna koji tuče iz prve i pogađa desni kut Šarlijinih vrata.

32' Bencun je opalio s ruba šesnaeterca, Mesarić blokira u aut. 

30' Žuti karton za Puljića. Slobodan udarac za Hajduk iskosa s lijeve strane. Bradarić je ubacio, obrana Lokomtive čisti.

28' Kouassi se u ključnom trenutku okliznuo i iz dobre situacije pucao daleko od vrata.

23' Illuridze je na drugoj strani prošao Puljića, no Šarlija na vrijeme izlazi s vrata i zatvara Gruzijca, koji s loptom odlazi prema korner zastavici i iz okreta loše centrira...

22' Moglo je biti opasno po vrata Hajduka. Mesarić je prošao po lijevoj strani, ali Vršajević je klizećim startom odnio loptu.

20' Nakon početne premoći Hajduka, Lokomotiva je uspostavila ravnotežu na travnjaku.

13' Ofenziva Hajduka. Treći korner za "bijele". Odlučili su se za akciju, Iluridze je prošao po desnoj strani, vratio u sredinu, ali čisti obrana Lokomotive.

8' Korner za Hajduk. Šarlija je izbacio loptu nakon opasnog centaršuta Vršajevića s desne strane.

4' Gol Hajduka poništen je opravdano zbog zaleđa.

1' Utakmica je počela.

Sastavi:

HAJDUK: Kalinić – Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović – Bradarić, Sušić – Kouassi, Andrijašević, Bencun – Iluridze.

LOKOMOTIVA: Šarlija, Musa, Mesarić, Puljić, Budimir, Bručić, Chago, Šitum, Gorupec, Šovšić, Trebotić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Hrvatska 1. liga
Zadar Split 0:1
Hajduk Lokomotiva 3:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hajduk 14 9 3 2 30
2. Dinamo Zagreb 13 8 3 2 27
3. Rijeka 13 7 5 1 26
4. Lokomotiva 14 8 2 4 26
5. Split 14 6 4 4 22
6. Istra 1961 14 5 3 6 18
7. Slaven Belupo 14 3 4 7 13
8. Zadar 14 3 3 8 12
9. Hrvatski dragovoljac 13 1 4 8 7
10. Osijek 13 2 1 10 7
Sljedeće utakmice
27.10. Dinamo Zagreb Hrvatski dragovoljac
27.10. Osijek Rijeka
2.11. Lokomotiva Dinamo Zagreb
2.11. Istra 1961 Osijek
3.11. Slaven Belupo Hajduk

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider