Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Kiša

Hajduk pobjednički otvorio novu sezonu: 'Bit ćemo još i bolji'

U prvoj pripremnoj utakmici Hajduk je s 3:0 pobijedio Rudar iz Velenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prednost Bijelima donio je Goran Milović (42. minuta), a Tomislav Kiš je u nastavku (62. i 67.) s dva gola potvrdio pobjedu. Rezultat je to koji će obradovati hajdučki puk, makar je sedmoplasirana ekipa slovenskog prvenstva ipak nedorastao suparnik Bijelima.

Trener Hajduka Igor Tudor zaigrao je s dvije različite momčadi, a svaka je dobila po poluvrijeme, i to u različitim formacijama. U prvom je to bilo 4-3-3 (Kalinić - Vršajević, Milović, Milić, Jozinović - Sušić, Anđelković, Caktaš - Galešić, Bencun, Kouassi), a u drugom 4-4-2 (Stipica - Oremuš, Maloča, Elez, Lučić - Guberac, Luštica, Pašalić, Tomičić - Vuković, Kiš).

Navijači stigli unatoč zabrani

Susret se igrao u Mariboru, na stadionu tamošnjeg niželigaša Železničara, a bio je zatvoren zbog, kako je Hajduk objavio na svojoj službenoj internet stranici, zahtjeva domaćina.

Ipak, nekoliko navijača stiglo je iz Hrvatske kako bi unatoč zabrani pogledali utakmicu svog kluba, ali nisu mogli dalje od ograde oko stadiona, na koju su motrili zaštitari i slovenska policija. Njima se priključilo i 20-ak simpatizera Hajduka iz Slovenije, a susret su zajedno odgledali s udaljenosti od 50-ak metara, uz povremenu pjesmo i skandiranje Tomislavu Kišu nakon dvaju pogodaka koje je zabio u drugom poluvremenu.

'Vrijeme je uigravanja'

Mladi Zagrepčanin, jedan od ljubimaca splitske publike, zatresao je mrežu nakon asistencija Vukovića i Tomičića: "Za samopouzdanje je dobro što smo ostvarili pobjedu. Trener je dao prigodu dvama momčadima, stvarali smo šanse i sretan sam što sam realizirao svoje dvije. Ovo nam je bila tek prva utakmica, uigravamo se i bit ćemo još bolji", rekao je Kiš, a prenosi Hajduk.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider