Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hajduk napokon dobiva sponzora na dresu – za milijun eura

Pavle Ciccarelli, član uprave zadužen za marketing, u velikoj je ofenzivi, a sponzor je bogat i poznat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Usporedo s traženjem trenera vodstvo Hajduka traži i novog sponzora. Pavle Ciccarelli navodno je obavio važne razgovore s Carlsbergom, koji bi se trebao naći na dresu Hajduka sljedeće sezone, i to kao generalni sponzor.

>> Maleš potvrdio: Barcelona stiže, založio sam jednog igrača!

Za mjesto na prsima Carlsberg bi Hajduku platio milijun eura po sezoni. Bijeli se raduju i odredbi po kojoj u hrvatskoj ligi nema ograničenja, kao što je slučaj kada se igra u Europi, o veličini te reklame. Postoje i neke kombinacije sa Splitskom bankom, koja je bila spremna platiti oko 800 tisuća eura da bude glavni sponzor.

Dakle, neki je sponzorski novac napokon na vidiku, baš kao što je na vidiku i smanjivanje igračkih ugovora. Razgovori s igračima počinju u ponedjeljak, u glavnoj ulozi bit će član uprave zadužen za struku Milo Nižetić (sportski direktor Ivica Kalinić tri tjedna bit će na bolovanju).

To je početak realizacije ideje predsjednika Hrvoja Maleša o ugovorima od sto tisuća eura. No, da ne bi bilo zabune, tih maksimalnih sto tisuća eura je gornja granica za osnovni ugovor. Maleš će igračima ponuditi bogate bonuse, tako da će igrači moći zaraditi i više novca nego što mogu zaraditi sada. Ali, bit će vezani uz rezultat.

Pojedini igrači, uđe li Hajduk u Europsku ligu, moći će zaraditi i do 300 tisuća eura, a bude li Hajduk prvak ugovor neće biti manji od 200 tisuća eura. Ali, bude li Hajduk drugi, sa "sto" bodova zaostatka za Dinamom, nema šanse da godišnja plaća najskupljem igraču bude viša od sto tisuća eura. To je Malešov plan. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider