Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prljavo rublje HNL-a

Hajduk je 2009. mogao biti prvak, ali su odbili 'kupiti' Osijek?

Prljavi veš hrvatske nogometne lige polako izlazi na vidjelo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko zna što se sve događalo u HNL-u, ne samo zadnjih godina, već i od samog njenog osnutka. O nepravilnostima u hrvatskom nogometu svi šute, barem su šutjeli dosad. No, neke javne tajne polako izlaze na vidjelo. Klima za iznošenje nekih stvari se popravlja.

S druge strane, mnogi strepe što će sve otkriti Uskoku Širić i Djedović. Opće je mišljenje kako neće pasti kao jedini krivci, neke bi mogli povući za sobom ukoliko počnu 'pjevati'.

Primjerice, svi su govorili da Hajduk može za 30 tisuća kuna kupiti prvenstvo 2009. godine, kada je trener bio Ante Miše i Hajduk je bio prvi na tablici. Kao ključna utakmica nametala se ona s Osijekom.

Momci iz Gradskog vrta navodno nisu šest mjeseci primili plaću, pa je tadašnjem Hajdukovom predsjedniku Mati Perošu rečeno da se ta utakmica može lako riješiti. No, Peroš je odlučno odmahnuo glavom, nije želio sudjelovati u bilo kakvim nečasnim radnjama. Epilog se zna, Hajduk je izgubio u Osijeku, nekoliko sati kasnije Dinamo je u Vinkovcima neviđenim preokretom došao do pobjede 4:3 iako su domaći vodili 2:0 samo 15 minuta prije kraja.

Peroš je trenutno u Španjolskoj, SMS-om je poslao svoj komentar, odnosno izjavu na pitanje li mu bilo nuđeno da kupi tadašnje prvenstvo.

''Mi smo odbili uopće bilo kakav sastanak, razgovor ili dogovore na tu temu, i to se znalo. Nikada nije došlo do bilo kakvog konkretnog razgovora na tu temu'', poručio je Peroš ne želeći ulaziti u pojedinosti. (I.Š./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider