Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS nedosljedan

Hajduk i Šibenik i dalje vode borbu: 'Nije pošteno da nas se tako tretira'

Hajduk i Šibenik i dalje vode borbu oko financija. Šibenik traži novac u ime starog duga za Antu Rukavinu, a Hajduk nema novca. Tko ne plati dug, ne bi smio ni igrati, no HNS je ipak Hajduku dao zeleno svjetlo za igru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Savez je Hajduku dao zeleno svjetlo za igru iako dug Šibeniku nisu platili. Nogometni klub Šibenik osjeća se izignorirano i ogorčeno jer ih nitko nije ni pitao za mišljenje. Radi se o dugu od oko 4, 5 milijuna kuna za igrača Rukavinu. Hajduku je to sada veliki novac i nije im lako. No, i Šibenčani jedva plaćaju igrače i stalno su u blokadi računa. Kažu, nije fer da se Hajduku pomaže preko njihovih leđa.

Šibenčani tvrde da ne žele spriječiti Hajduk da igra, ali su ogorčeni što HNS pomaže Hajduku, a njih ignorira kao nevažne. Znaju da Hajduk nema novca, ali i oni jedva svojim igračima daju plaće.

''Nije fer da nas se tako tretira...'', rekao je predsjednik Šibenika Goran Pauk.

HNS u priopćenju poručuje da Hajduku suspenziju ukidaju, dakle da može slobodno igrati do 30. srpnja. Između ostalog navode da Hajduk ima volju platiti dug. Šibenčani pitaju što to znači i što je sa svim malim klubovima koji su uništeni, a bili su u istoj poziciji kao Hajduk i nitko im nije praštao dug.

''Što je sa drugim klubovima, Varteksom i drugima, a Hajduku se prašta'', izjavio je Pauk.

No, i Hajduk ne stoji financijski dobro. Zna se da im Grad i Hajduk i Kerum ne daju jamstva za kredit niti posuđuju novac. Novi predsjednik Brbić tek je stigao u klub. Ni Nadzorni odbor nije odavno. Ovih dana podsjetili su da je dug Šibeniku za igrača Antu Rukavinu odavno trebala isplatiti ranija Uprava Hajduka. Još kada su ga prodali u Grčku 2008. Zbog odugovlačenja, kamate su napumpale dug.

''Nitko ne kaže da je dug od 700 tisuća kuna narastao na 4,5 milijuna kuna'', rekao je predsjednik NO-a Hajduka Josip Paladino.

Šibeniku je blokiran službeni račun, a Hajduk poručuje da ne želi novac uplatiti na račun odvjetnika NK Šibenik. Šibenčani to smatraju izlikom.

''Sve treba biti u službi nogometa i nogometaša tako i hrvatskog sporta'', izjavio je Željko Jovanović.

Ministar sugerira dogovor, ali ne zauzima neki određen stav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider