Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Bijeli' slomili Dragovoljce

Pašalić opet zabio, Tudor ljutit kao ris: Očitao sam bukvicu igračima!

Hajduk je pobijedio Hrvatski dragovoljac 2:1 na Poljudu u 22. kolu Prve HNL...

Hajduk je "slomio" Hrvatski dragovoljac tek u drugom poluvremenu. „Bijele“ je u vodstvo doveo Mario Pašalić početkom drugog dijela nakon elegantne asistencije Antona Maglice. Pašaliću je ovo deveti pogodak u sezoni, trenutačno je najbolji strijelac Hajduka iako igra na poziciji veznog igrača. To je, među ostalim, jedan od razloga zbog čega ga je kupio londonski Chelsea.

Doista je nevjerojatno što igrači Hajduka nisu uspjeli realizirati u 50. minuti. Četiri igrača Hajduka krenuli su sami na vratara gostiju, Maglica je vukao loptu, nije htio dodati već je pucao, ali Čović brani. Lopta se odbila do Kouassija koji zabija u praznu mrežu, no kako je bio ispred Maglice u trenutku upućivanja udarca, pomoćni sudac označio je zaleđe. Čak dva igrača Hajduka bili su ispred lopte. Znači li to da ne znaju pravilo zaleđa?

Antonio Milić povisio je na 2:0 nakon katastrofalne pogreške vratara Dragovoljca Čovića koji je loše procijenio let lopte upućene iz kornera. Gosti su postigli počasni pogodak u sudačkoj nadoknadi preko Tomislava Mrčele.

Tudor očitao bukvicu 'bijelima'

Oba trenera bila su poprilično ljutita nakon utakmice.
„Očitao sam bukvicu igračima u svlačionici. Hajduk mora cijelu utakmicu igrati na pobjedu punim intenzitetom. Nisam zadovoljan igrom, nemamo se na što vaditi, teren je bio dobar, za razliku od utakmice sa Splitom, imali smo sve uvjete za dobru predstavu. Međutim, nismo igrali dobro i nisam zadovoljan. Povući ću neke konkretne poteze. Igračima poručujem da će igrati samo oni koji daju najviše, ne zanimaju imena i prezimena“, poručio je Igor  Tudor.

Mladina priznao: Nemamo potrebnu kvalitetu i točka.

Dragovoljac je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, no pomalo naivno je primio pogodak na samom startu drugoj dijela i nije realizirao neke svoje izgledne šanse.
„Nema se tu što puno pričati, vaditi se na sreću, dekoncentraciju, manjak snage i što ti ja znam. Jednostavno nemamo kvalitetu i zato primamo golove kakve primamo i zato ne možemo zabiti niti iz čistih šansi“, naprosto je izbacio se iz sebe vidno iživcirani Davor Mladina, trener Dragovoljca. 

Lista najboljih strijelaca Prve hrvatske nogometne lige:

14 - Leon Benko (Rijeka)

10 - Soudani (Dinamo)

Andrej Kramarić (Dinamo/Rijeka)

Duje Čop (Dinamo)

9 - Mario Pašalić (Hajduk)

7 - Junior Fernandes (Dinamo)

6 - Mate Bilić (Split)

Zoran Kvržić (Rijeka)

Hrvatska 1. liga
Hajduk Hrvatski dragovoljac 2:1
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 20 14 4 2 46
2. Hajduk 22 12 8 2 44
3. Rijeka 20 10 8 2 38
4. Lokomotiva 21 11 3 7 36
5. Split 21 8 7 6 31
6. Istra 1961 21 8 5 8 29
7. Zadar 21 5 5 11 20
8. Slaven Belupo 21 3 9 9 18
9. Osijek 21 2 6 13 12
10. Hrvatski dragovoljac 22 1 7 14 10
Sljedeće utakmice
15.2. Istra 1961 Lokomotiva
15.2. Dinamo Zagreb Split
16.2. Osijek Slaven Belupo
16.2. Zadar Rijeka
21.2. Hrvatski dragovoljac Dinamo Zagreb

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider