Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve to bez 14 igrača

Hajduk furiozan u Gabeli: Tricom riješili Budućnost i osvojili turnir!

Splićani su razbili Crnogorce, a posebno dobru partiju pružili su Sušić i Kouassi, koji je proglašen najboljim igračem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su u Gabelu stigli bez 14 igrača koji su pozvani u razne reprezentativne selekcije, Splićani su nedjelju i ponedjeljak pružili dvije odlične partije te potpuno zasluženo osvojili turnir, pokazavši da su i posve desetkovani u ovom društvu ipak najbolja momčad.

U polufinalu su potpuno nadigrali mostarski Zrinjski da bi prolaz ipak izborili tek nakon penala, a u završnom ogledu igrali su koliko im je dozvoljavao travnjak, kojem je to bila četvrta utakmica u 30-ak sati.

Mišo Krstičević startao je s ovom 11-orkom:
Blažević - Vladislavić, Jonjić, Milović, Stojanović - Plazonić, Lima - Tomaš, Sušić, Kouassi - Vuković

Mogao je Hajduk do uvjerljivije pobjede i u takvoj kaljuži, a već nakon 10 minuta mogli su povesti. Ivan Vuković je iz slobodnjaka prebacio živi zid, ali vratar Agović loptu je odbio u gredu. Ponovno je vrlo agilan bio Jean Evrard Kouassi, koji je radio nered na desnoj strani Budućnosti. Pokušavao je čak i škaricama (33. minuta), ali nije uspio matirati Agovića.

Vratar Budućnosti srušio je Tomaša u 40. minuti u svom šesnaestercu, ali je svoju grešku ispravio obranom udarca Vukoviću. Greda i promašeni penal nisu pokolebali Bijele, koji su pitanje pobjednika riješili u prvih 15-ak minuta nastavka.

U 53. minuti Sušić je zabio prekrasan zgoditak pod gredu 12 metara, a samo pet minuta kasnije majstorski je pogodio Kouassi, s 15 metara u donji lijevi kut.

Kouassi najbolji igrač turnira

Splićani su nakon toga iskontrolirali utakmicu i odbili nalete Crnogoraca, kojima je svaku nadu ubio njihov bivši igrač - Giga Vuković je poentirao u 86. minuti za konačnih 3:0.

Vuković je osvojio nagradu namijenjenu igraču koji najviše podsjeća na Andriju Ankovića, dok je Jean Evrard Kouassi proglašen najboljim igračem turnira!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider