Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati u Europa ligi

Predsjednik vjerojatnog protivnika Bijelih je navijač - Hajduka!

Od tri hrvatska predstavnika u drugom pretkolu Europa lige, najveći upitnik iznad imena suparnika krije se Hajduku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Splićani su kao nositelji u ždrijebu za protivnika izvukli boljeg iz ogleda Suduve i Horizonta, a prvi susret ovih suparnika, koji se igrao u Litvi, završio je 2:2, što ipak u laganog favorita uoči drugog susreta pretvara klub iz Makedonije.

Suduva je povela preko Sinjanina Petra Bašića u 23. minuti, ali pogocima Baldovalieva i Blaževskog Horizont Turnovo preokreće na 1:2 već do poluvremena. Kada se činilo da će Makedonci s pobjedom se vratiti kući, u 85. minuti Valskis postavlja konačan rezultat.

''Ova utakmica za nas je kao finale'', rekao je uoči ove utakmice kapetan i vratar makedonske momčadi Stojan Dimovski.

Predsjednik kluba Orce Todorov je dodao: ''Rekao sam igračima da imamo priliku igrati protiv splitskog Hajduka, jednog od najvećih klubova bivše države i moj omiljeni klub još otkako sam bio dječak.''

Ukoliko Makedonci obrane ovaj remi u uzvratu (dovoljno im je 0:0 i 1:1), Hajduk će 18. srpnja na praznom Poljudu (UEFA-ina kazna jedne utakmice bez gledatelja) ugostiti Horizont, a zatim će se 25. srpnja revanš odigrati u Skopju, jer stadion u Turnovu ne zadovoljava uvjete za igranje europskih utakmica.

Lokomotiva čeka Dinamo

I dok se Suduva nada prolazu u drugo pretkolo, drugi litvanski predstavnik, Kruoja Pakruojis, ima samo teoretske šanse za prolaz i susret s našim klubom. Oni su na svom terenu s 0:3 izgubili od Dinamo Minska i Bjeloruse možemo očekivati na Maksimiru, u dvobojima s viceprvakom Hrvatske Lokomotivom.

Latvijci stižu na Kvarner

Rijeka je, za razliku od Lokomotive, a baš kao i Hajduk, imala status nositelja što joj je dodijelilo pobjednika okršaja između velškog Prestatyna i latvijskog Liepajasa. Premda Metalurgs nije bio tako uvjerljiv kao protivnik Lokomotive (Dinamo Minsk), protiv velških amatera stekao je kapitalnu prednost.

Slavili su u gostima (1:2), a pobjednički pogodak postigli su s igračem manje. Pri rezultatu 1:1 Savalnieks je u 55. minuti dobio drugi žuti karton, ali sedam minuta kasnije Sadcins je zabio za vodstvo i, kako se pokazalo, pobjedu Latvijaca, koji će uskoro put Kvarnera...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider