Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Žutog' nosi u srcu

'Ganski Kaiser' u Dinamu: Maminjo ne sumnja da ima 22 godine!

U posljednjim satima prijelaznog roka Dinamo je doveo 22-godišnjeg ganskog stopera Leeja Addyja, bivšeg nogometaša Crvene zvezde...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Addy dolazi na jednogodišnju posudbu iz kineskog Dalian Aerbina.
„U pet do 12 riješili smo pitanje stopera“, slavodobitno je uskliknuo Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Dinama.
„Kinezi žele dovesti stranca za 14 milijuna dolara. Mi smo ga doveli na posudbu, ali moguće je da potpiše ugovor na četiri i pol godine“, kaže Mamić i dodaje:
„U posljednja tri dana radili smo na još dvojici reprezentativaca ozbiljnih selekcija. Obojica su skuplji od Addyja. Jedan od njih je Nigerijac Obabona. Bio je na korak od Dinama. Međutim, nema sumnjam da će Addy biti veliko pojačanje. Siguran sam da se pitanja o nedisciplini i kontroverzama vezanim uz njega neće ponoviti.“

Ganski stoper kaže kako ga je Zagrebu dočekala predivna atmosfera.
„U klubu su me odlično primili. Bio sam presretan kad sam čuo da me Dinamo traži. Nisam došao na praznike, već maksimalno pomoći klubu da ostvari što bolje rezultate. S Dinamom želim osvajati trofeje i postizati uspjehe u Europi.“

Oko Addyja su vezane kontroverze za njegovo godište.
„Radilo se o nesporazumu između podataka u Savezu i Fifi. Ima više igrača sa sličnim imenom. Mogu potvrditi da sam rođen u srpnju 1990.“, tvrdi Addy, a Mamić dodaje:
"Imamo njegovu sportsku legitimaciju i putovnicu. Nemamo razloga sumnjati u istinitost podataka koji se vode kao službeni."

Addyja je u Crvenoj zvezdi trenirao Robert Prosinečki.
„Prosinečki je krasan čovjek i trener. Nosim ga u srcu i za njega imam samo riječi hvale. Što se tiče priča o mojoj nedisciplini, svi radimo pogreške pa tako i ja. Moram reći moj dulji ostanak u Gani za vrijeme priprema Zvezde nije vezan uz izbjegavanje obveza. Morao sam ostati u Gani zbog problema s vizom“, tvrdi Addy, a za kraj je otkrio tko mu je igrački uzor.
"Franz Beckenbauer!"

Ako je samo napola od Kaisera, Addy će biti pojačanje za Dinamo.
Mamić je za kraj još jednom čestitao Osijeku na zasluženoj pobjedi.
„Osječani su pokazali kako se igra za svoj klub!“ poslao je Maminjo poruku svojim igračima.

"Bila je to odlična utakmica na kojoj smo vidjeli nekoliko sjajnih mladih nogometaša. Dinamov problem je neefikasnost. Ali, zašto nas Osijek ne bi pobijedio? To je dobro za hrvatski nogomet", zaključio je Mamić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider