Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO Tribina uspjela: Vlaović i Marić podržali navijače Dinama!

Skandiranjem 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje', završila je javna tribina 'Dinamo sutra' u organizaciji Udruge navijača Dinama i Kluba navijača Dinama u zagrebačkom kinu Mosor...

Na tribini je predstavljen prijedlog novog ustroja nogometnog kluba Dinamo, a zanimljivo je da su se na prezentaciji pojavili bivši igrači Dinama Goran Vlaović i Silvio Marić koji su podržali zahtjeve navijača za demokratskim i transparentnim preoblikovanjem Dinama. Iako su bili pozvani, službeni predstavnici NK Dinamo nisu se pojavili na tribini opravdavši to zauzeću brojnim poslovima nakon utakmice s Villarrealom.

'Ne vidim ništa negativno u ovoj prezentaciji jer svi želimo da Dinamo bude bolji, ali također želimo da u klubu dođe do transparentnosti', rekao je Vlaović dodavši:

'Pitali ste u prezentaciji tražite li možda previše? Moram vam reći da ne tražite previše!', efektno je završio bivši napadač Dinama za što je dobio gromoglasan pljesak navijača Dinama u prepunoj dvorani kina Mosor.

Prezentaciju je vodio magistar Marko Labus, voditelj projekta 'Zajedno za Dinamo'. On je ukazao na netransparentno i nedemokratsko vođenje Dinama koji je, kako je rečeno, 'u tihoj privatizaciji' postao tvrtka obitelji Mamić.

Labus je ukazao na brojna kršenja Statuta NK Dinamo, a kao primjer je naveo skrivanje tog istog Statuta od javnosti, proceduralne nelogičnosti gdje Skupština bira samu sebe, a Izvršni odbor odlučuje o samom sebi, a svi su odgovorni jednom čovjeku - Zdravku Mamiću, pa sve do sukoba interesa i klasičnog nepotizma.

'Na čelu kluba imati izvršnog dopredsjednika kojem je brat sportski direktor, šogor član Nadzornog odbora, nećakinja radi u marketingu, a sin vodi menadžersku agenciju', istakao je voditelj prezentacije Labus.

Najveći pljesak na tribini dobio je Mirko Čorić, legendarni povjerenik Dinama iz Splita i dragovoljac Domovinskog rata koji je uz bivšeg vratara Dinama Škorića bio jedini član Skupštine koji se pojavio na tribini.

Čorić je podsjetio na dane od prije nekoliko godina kada je Skupština iznenada dobila 30 novih članova: 'To je bio trenutak kada je Mamić prigrabio apsolutnu vlast u Dinamu. Iz Skupštine je izbačeno 26 starih članova, među njima Dražen Ladić i Zvonimir Boban, a došlo je novih 30 Mamićevih ljudi. Skupština je narasla do danas na 80 članova i da bi bilo što promijenili morate imati natpolovičnu većinu, a to je nemoguće jer su 2/3 Mamićevi ljudi.

U emotivnom govoru objasnio je Čorić kako nitko pouzdano ne zna imena i prezimena skupštinara, što je samo po sebi nonsens. Među gostima iz javnog života pojavio se Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a u ostavci koji je na pitanje navijača pokušao objasniti pravni lijek za promjenu situacije i demokratsko preoblikovanje Dinama. Brleković je uputio navijače na državne institucije koje su dužne na financijsko praćenje situacije u Dinamu.

'Nitko nema pravo na monopol na informacije u građanskom društvu, što je Dinamo, a Zakonom o udrugama predviđen je inspekcijski nadzor istih, Grada i ministarstva.

Sukus mišljenja je da navijači žele demokratski i transparentno uređen klub, a kao primjer naveli su Barcelonu, Bayern i Benficu gdje članovi kluba biraju rukovodstvo kluba i imaju utjecaj na politiku kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider