Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Pogledajte na što liči maksimirski travnjak!

Požutjela i uvela trava zorno prikazuje na što je spao poznati maksimirski travnjak koji se nekad mogao dičit ponajboljom drenažom u Europi...

Legendarni maksimirski travnjak počeo je pisati stranice povijesti još prije više od deset godina, kada je počela izgradnja nove sjeverne tribine. Tada je glasio za jedan od najboljih travnjaka u regiji, a očuvao se isključivo sjajnom drenažom.

Njegovom blistavom površinom Dinamo se mogao dičit diljem Starog kontinenta, jer rijetki su imali takvu podlogu. Sve do koncerata irske grupe U2 u Zagrebu. Nakon dva uzastopna nastupa Bona i društva, stvari su krenule nizbrdo. Uništenu drenažu netko je trebao platit, a poslije koncerata se moglo čuti kako će to biti riješeno.

I 'modri' čelnici su nas uvjeravali kako će ponovno biti onaj stari, međutim, sve je ostalo na dobro poznatom 'hrvatskom obećanju'. Dizalice i šleperi, koji su uoči koncerata ordinirali po njemu, zabili su posljednji čavao u nekad velebnu površinu. Maksimirskom travnjaku više nije bilo pomoći, a drenažni sustav otišao je u povijest.

Koliko je glavobolje počeo zadavati pokazala je ključna Dinamova utakmica u borbi za europsko proljeće protiv PAOK-a. Danonoćni napori direktora stadiona Miljenka Sakomana i njegove ekipe uspjeli su osposobiti travnjak za utakmicu, ali loši vremenski uvjeti uzeli su danak.

Kako izgleda danas možete se uvjeriti po slikama. Požutjela i uvela trava jasno pokazuje da je legendarni maksimirski travnjak otišao u ropotarnicu povijesti, u skladu sa stadionom. A godinu i pol dana nakon U2 još uvijek se ne zna je li netko platio i koliko je platio za nenadoknadivu štetu. NK Dinamo, Grad Zagreb, organizator koncerta Lupa Promotions ili netko četvrti. Svi uglavnom prebacuju 'lopticu' na nekog drugog...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider