Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: I pravnici podijeljeni oko Štimca i Markovića

Dan nakon pučističke skupštine Igora Štimca, u Rusanovoj su stvar shvatili ozbiljno. A različito mišljenje oko tragikomike unutar HNS-a dali su i poznati hrvatski pravnici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će vam Markovićeva i Mamićeva strana reći kako je Izvanredna skupština HNS-a u režiji Igora Štimca bila lakrdija, te kako je potpuno nelegalna, u Rusanovoj su danas bila dva zaštitara što znači da ne shvaćaju baš olako nedjeljna događanja.

>> Kosorica i Karamarko u baru nedaleko od Štimca, a Platini stiže u Zagreb

>> Je li bilo odoh na WC pa glasaj umjesto mene: 'Ma, to nije istina'

>> 'Nije dobro, zbog njih bi nas UEFA mogla izbaciti!'

Zorislav Srebrić rekao nam je kako su zaštitari uvijek u Kući nogometa vikendom, no kad smo mu 'javili' da je danas ponedjeljak sa smiješkom je dobacio:

'Dobro da ste me podsjetili, onda ću im reći da se maknu.'

Ispostavilo se da su zaštitari bespotrebno produžili vikend, jer Igor Štimac nije ni mislio banuti u Rusanovu. Kaže kako će prijenos vlasti ostvariti na legalan način te zapisnik sa skupštine predati u Ured za državnu upravu na ovjeru.

''Već smo nekoliko puta rekli da vrijedi odluka o važnosti skupštine 17.12. Predsjednik Marković odredio je da nova skupština bude u travnju. Prva točka je stanje u našem nogometu i zahtjevi 23 zastupnika'', rekao je Srebrić o njemu nelegalnoj skupštini ove nedjelje.

Splitski profesor Hrvoje Kačer drži da je jučerašnja Skupština bila legitimna, a nadležni ured mora donijeti odluku je li bilo kvoruma.

''Priča o Fifi i Uefi je na neki način sporedna, oni nemaju nikakve izravne nadležnosti u ovom slučaju. Drugo, ako je gospodin Štimac imao dovoljan broj glasova, onda je uspio u namjeni da smijeni gospodina Markovića. Ovo je bila Izvanredna skupština, nikako ne nastavak one prve'', objasnio je splitski profesor.

No, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak drži da je buduća Skupština 19. travnja sazvana u zakonskom roku i da je jučerašnja stoga - nelegitimna.

''Ono najvažnije je da je 1/3 zastupnika tražila da se Izvanredna skupština održi, što je predsjednik HNS-a napravio u roku od 30 dana i sazvao Skupštinu za 19. travnja. Znači on je tu želju većine zastupnika ispunio, i trebalo je pričekati 19. travanj. Međutim, jedna i druga strana si ne vjeruju'', rekao je  Hodak.

Odluku ureda za upravu ne žele prejudicirati. Kakva god bila, nezadovoljni će se žaliti, a prema stupnjevima žalbe stvar može otići sve do Strasbourga.

''Štimac je još jutros trebao odnijeti zapisnik Skupštine u ured Gradske uprave odnosno Državne uprave u Zagrebu i praktički omogućiti stručnjacima koji tamo rade da obave svoj posao što prije. A onaj tko bude nezadovoljan, da se koristi pravnim lijekovima. To je žalba u drugom stupnju, treći stupanj je Upravni sud, četvrti Ustavni sud i peti, ako bi došlo do toga, Strasbourg'', izjavio je Hrvoje Kačer.

Kačer, stoga, zaziva intervenciju Ministarstva ili HOO-a jer ovakvo je stanje nedopustivo.

"Jer ako se pravda dogodi za godinu dana, a mogla se dogoditi za dva mjeseca, to nikako nije isto", zaključio je Kačer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider