Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO Tako to rade Osječani: Otišli trener, predsjednik i direktor!

NK Osijek loše je startao u sezonu, a nakon samo četiri kola otkaz je dobio trener Steinbruckner.

Branko Karačić novi je trener Osijeka! Loš ulazak u sezonu, u kojem su Osječani u četiri kola osvojili samo tri boda, uzbunio je osječke navijače, toliko da su neki od njih počeli izazivati incidente nakon utakmice protiv Lokomotive ovog vikenda (završilo 0:0). Steinbruckner je otišao s klupe, ali s njim su klub napustili i predsjednik Krešimir Bubalo, te direktor Mile Dumančić.

Osijek je u sezonu ušao s velikim ambicijama - napadom na plasman u Europu, a nakon samo četiri kola promijenjena mu je cijela garnitura. Navijači su tražili ostavke Uprave, to su i dobili, ostaje vidjeti kako će sve izgledati pod vodstvom novog trenera, kao i tko će biti novi ljudi koji će voditi Osijek.

Bubalo je kazao kako mu je skandiranje Kohorte "Bubalo, odlazi" bio povod za odstupanje te da, kako tvrdi, "on nije Mamić", da mu se to mora skandirati dva puta

Natječaj je otvoren do 29. kolovoza, do tada će dužnost direktora obavljati Valentina Koprivnjak. Svoj mandat na raspolaganje stavio je i sportski direktor kluba Dragan Vukoja.

Bubalo je ustvrdio kako mu je skandiranje "Bubalo, odlazi" navijačke skupine Kohorta na posljednjoj utakmici bio povod za odstupanje te da, kako tvrdi, "on nije Mamić", da mu se to mora skandirati dva puta, jer je i ranije najavljivao da će otići, kada prvi puta bude čuo takvu poruku.

Ocijenio je kako je dio Kohorte "izmanipuliran od strane Mladeži HDZ-a i HSP-a", te je "pozvao HDZ-ovce i HSP-ovce, koji su vikali na stadionu da sada preuzmu brigu o klubu", ali da će on, kao osječki gradonačelnik, i dalje pomagati sportskim društvima, a posebice NK Osijeku.

Na novinarski upit znači li ovaj potez da navijači preuzimaju vođenje kluba, Bubalo je kazao kako smatra da je dobro da više ne bude predsjednik NK Osijeka i da se na predstojećoj skupštini kluba izaberu nova Uprava i Izvršni odbor, te tako klubu omogući potreban mir.

Ispred ulaza u klupske prostorije, koje su osiguravali zaštitari i pripadnici interventne policije, okupilo se 30-tak navijača Kohorte, koji su za vrijeme tiskovne konferencije skandirali "Uprava odlazi", a po njezinu završetku razvili transparent sa natpisom "16. kolovoza 2010. - dan koji smo čekali".

Navijačima se obratio novi trener Karačić, kojemu su izrazili podršku, ali i ponovili nezadovoljstvo s radom dosadašnje Uprave, te odbacili nagađanja da su njihove reakcije ispolitizirane. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider