Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Barišić i igrači položili vijence BBB-ima, stranaca nigdje!

Kao što je bilo i najavljeno GNK Dinamo položio je vijenac palim predstavnicima BBB-a…

Kao i svake godine 13. svibnja ispred spomenika BBB-ima koji su izgubili život u Domovinskom ratu za neovisnost Hrvatske čelnici GNK Dinamo predvođeni predsjednikom kluba Mirkom Barišićem te igrači predvođeni kapetanom Milanom Badeljom položili su vijence i zapalili svijeće. Tog datuma 1991, dakle prije točno 21 godinu, trebala je biti odigrana prvenstvena utakmica između Dinama i Crvene zvezde, ali zbog divljanja 'Delija' i velikih nereda policije i BBB-a nikada nije odigrana.

„Ovaj dan je vrlo važan jer u našoj povijesti ima posebno mjesto, budi ponos, to će uvijek biti na čast Dinamu. To se dogodilo u najvažnijem trenutku naše povijesti, velika je mi je čast da su navijači položili život za domovinu“, kratko je rekao Barišić u čijem društvu nije bilo braće Mamić jer su otišli na službeni put u Njemačku kako bi riješili sve detalje oko dovođenja Josipa Šimunića u Maksimir.

Od Dinamovih igrača koji su se došli prisjetiti dana kada su neki od BBB-a tog 13. svibnja 1990. vodili obračun s tadašnjom milicijom te ratobornim navijačima Crvene zvezde 'Delijama' došli su Kelava, Baždarić, Mesarić, Kovačić, Rukavina, Vrsaljko, Tomečak, Bezovec… ali nije bilo niti jednog stranca što je u neku ruku i razumljivo.
Netko je dobacio kako zamjenik kapetana Leandro Cufre, koi je navodno sve dogovorio sa Crvenom zvezdom, sigurno ne bi došao 'jer mu baš ne bi bilo ugodno'.

Nakon što su čelnici Dinama i igrači otišli vijence su položile te zapalile svijeće i udruge navijača Dinama, te naravno BBB-i koji su već duže vrijeme u štrajku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider