Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamov 'mozak'

Evo zbog koga je Mamić hladno odbio Arsenal i Arsenea Wengera

Engleski velikan Arsenal ponudio je 350.000 eura Dinamu za njegova šefa omladinske škole Romea Jozaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zdravko Mamić već je toliko puta potvrdio kakav je čarobnjak za zelenim stolom kada su pregovori u pitanju, a nedavno je pregovarao na jednoj sasvim drugoj razini. Jedan od najboljih engleskih klubova zavirio je u Dinamovu školu, ali ne po nekog mladog talenta, već po šefa omladinske škole - Romea Jozaka.

Arsenal ponudio 350.000 eura, Mamić hladno odbio

Dinamovi kadeti to su učinili pred očima kazališta snova. A jedna druga engleska nogometna institucija Arsenal, impresionirana tim rezultatom ponudila je 350.000 eura za mozak Dinamove omladinske škole.
''Ja sam iskreno u prvi mah mislio da je to neka šala no kad sam vidio ugovor ispred sebe na stolu onda sam shvatio da nije šala“, kaže Jozak.

Dakako, izvršni predsjednik je povisio odštetu na milijun eura.
''On kad krene uvjeravati... On bi uvjerio zid da je stol, tako je i mene elegantno uvjerio u nekim stvarima'', smijući se opisao je Jozak sastanak s Mamićem.

Wenger fascinirao Jozaka

Arsenal je klub za koji navija i upija znanje njihova „alfe i omege“.
''Arsene Wenger oduvijek me fascinirao svojom mirnoćom i inteligencijom. Jako puno njegovih uzrečica sam zapamtio, jedna od njih je: 'Način na koji ćeš se boriti sa svojim neuspjesima definirat će tvoju karijeru'“, citirao je Jozak francuskog stručnjaka pa nastavio:
''Napravili smo jedan kurikulum, plan i program rada naše omladinske škole na 304 strane. To je jedna mala biblija koja je plod rada svih nas, mene i mojih kolega trenera.''

Jozak je predstavio kadete Dinama koji su nedavno osvojili Manchester United Nike Premier Cup, neslužbeno klupsko svjetsko prvenstvo igrača do 15 godina.
''Ovo je momčad koja je pokorila svijet, koja je pokazala kako se igra nogomet u Dinamu i Hrvatskoj. Imaju trening, ajmo na teren“, uskliknu je Jozak.

Igrači izlaze kao na pokretnoj traci

''Naša škola broji 50 ljudi, to su sve intelektualci, svi pametni, željni, agresivni u pozitivnom smislu'', pojašnjava Jozak te obećava još veći progres hrvatskog nogometa i još puno veselih dočeka u zračnim lukama.
''Naša škola i da sad se prekine s radom, ona je 'zalaufana', pokrenuta je u pravom smjeru. Igrači će kao na traci izlaziti van. I za Dinamo i za reprezentaciju“, zaključio je šef Dinamove škole nogometa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider