Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pritisak nikad jači

Zašto su nervozni u HNS-u i Dinamu: Stižu li promjene?

U Hrvatskom nogometnom savezu zabrinuti su zbog novog zakona o Udrugama, a čak predviđaju propast klubova, iako prihode veće od 230 tisuća kuna ipak ostvaruje vrlo mali broj naših klubova i Saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijedlog novog zakona o poslovanju udruga građana mogao bi nanijeti golemu štetu hrvatskom nogometu, poručili su iz HNS-a.

„Ja bih rekao da zbog jedne šunke ili šnicle postoji mogućnost da se ubije čitavo tele“, 'slikovit' je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Tele je hrvatski nogomet, a šunka ili šnicla - odredba novog zakona. Prema njoj bi svaka udruga građana koja na godinu ostvari prihode veće od 230 000 kuna, morala postati trgovačko društvo i plaćati porez.

„Doći će do poplave bezrazložnih troškova oko organiziranja trgovačkih društava. I sami znate kako je ogroman broj klubova vođen amaterski. Pa zamislite da im sad još daju obvezu da vode i trgovačko društvo“, čudi se Vrbanović.

No treba reći da takav profit ostvaruje manjina klubova u Hrvatskoj. A dok u Rusanovoj strahuju od gašenja malih klubova, u Maksimiru osluškuju što se to sprema idući tjedan. A sprema se nešto veliko, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru Silvio Marić.

Kako neslužbeno doznajemo, Dinamove legende Prosinečki, Šimić, Bišćan, Šokota i Marić podržat će inicijativu "Zajedno za Dinamo" u traženju demokratskih izbora u klubu po načelu "jedan član - jedan glas“.

Prije dva dana, na redovitoj Skupštini kluba, Zdravko Mamić najavio je povlačenje iz Dinama na ljeto. Iako ovo nije prvi put da izvršni predsjednik najavljuje odlazak, novi pritisak inicijative "Zajedno za Dinamo" potpomognut legendama iz 97-e, mogao bi donijeti promjene u Maksimir.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider