Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Magath u Zagrebu

Evo što 'Saddam' traži od Dinama: Plaća je najmanji problem!

Poznati njemački trener Felix Magath posjetio je Zagreb i prema svemu sudeći sastao se s čelnicima Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Felix Magath protekla tri dana boravio je u Zagrebu. Njemački trener poznat i po nadimcima „Saddam“ i „Quälix“ (složenica od njegova imena i njemačke riječi quälen, što znači tortura), koje je zaradio zbog spartanskih metoda treninga svojih momčadi, gledao je utakmicu Hrvatske i Islande na Maksimiru, a potom je obavio seriju sastanaka.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je uvaženog gosta u Gradskoj upravi, darovao ga je šestinskim kišobranom i monografijom Zagreba, Nijemac se sastao i s nekim starim prijateljima, među ostalim i sa svojim bivšim igračem Zvonimirom Soldom, no jasno je da Magath nije posjetio Zagreb zbog evociranja starih uspomena i upoznavanja s gradskim ocima.

Magath zainteresiran za posao

Pravi razlog njegova dolaska jest sastanak s čelnicima Dinama i nastavak započetih pregovora iz Eindhovena. Čini se da je Magath poprilično zainteresiran za taj posao. U Maksimiru su se odlučili za konspiraciju, ali procurile su informacije kako su se čelnici „modrog“ kluba ipak sastali s njemačkim trenerom.

Magath je u nedavnom intervjuu za hamburški Morgenpost najavio mogućnost skorog povratku trenerskom poslu.

„Ne tražim na silu novi klub. Trenutačno sam sretan. Ako osjetim da me neki klub doista želi i da mogu pomoći, moguće je da razmislim o napuštanju Muenchena gdje trenutačno živim s porodicom“, kazao je Magath dodajući kako nije nemoguće da uskoro napusti Njemačku.

Plaća neće biti kao u Bundesligi

U tom je kontekstu posjet Zagrebu više nego simptompatičan. Iako su zainteresirane strane još daleko od konačnog dogovora, prema našim informacijama napravljen je korak naprijed. Nijemcu je otpočetka savršeno jasno da mu Dinamo ne može ponuditi godišnju plaću na razini one koju je imao posljednjih godina u Bundesligi, a ta se cifra kreće između 2,5 i 3,5 milijuna eura.

Da je u pitanju samo visina plaće, pregovori ne bi ni započeli. Jer, Dinamo ni izbliza to ne može platiti. Ako uopće dođe do dogovora, Magathova fiksna plaća sigurno neće biti veća od 1,5 milijuna eura, a vrlo vjerojatno će biti i nešto manja. Ali, razlika se i na druge načine može iskompenzirati.

Zna kako će kompenzirati razliku u plaći

Magatha najviše zanima djelokrug njegova rada i program kluba. Sportski cilj podjednako mu je bitan kao i novac. A do novca se može na nekoliko načina. Nijemac želi znatno veći ovlasti od dosadašnjih trenera Dinama, ponajprije kod dovođenja novih igrača, odnosno koliku kvotu igrača mu maksimirski klub može prepustiti da dovede po vlastitom nahođenju.

Magath, naravno, ni u kojem slučaju neće moći dovesti tri ili četiri igrača po cijeni koju Dinamo ne može platiti, pojačanja će morati biti u Dinamovim platežnim gabaritima. To je savršeno jasno. Logično je zaključiti da bi Magath na „svojim“ igračima kompenzirao razliku u plaći. On zna kako i na koji način. Ključno je pitanje broj igrača. Tu se lome koplja.

Dodatni način kompenzacije su bonusi od eventualnog ulaska i ukupne zarade u Ligi prvaka. Dakle, ima dosta točaka oko kojih se obje strane trebaju usuglasiti pa je zato potrebno i nekoliko rundi razgovora da bi se iskristalizirao konačni dogovor. Kako sada stvari stoje, sve su opcije otvorene.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider