Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iživljavanje na malima

Eurosport o 'paktu Dinama i Rijeke', ali i UEFA-i: Zašto ne zatvore tribinu Realu?

Rijeku večeras čeka gostovanje na Gerlandu kod Lyona, a tamošnji mediji jako dobro su upoznati sa stanjem u hrvatskom nogometu...

Konkretno, francuski Eurosport, koji je odlučio upoznati svoje čitatelje s Rijekom.

„Ah, taj pogodak Mujanović u posljednjim minutama... Samo erupcija oduševljenja hrvatskog komentatora bila je vrijedna gledanja. A s tim pogotkom Rijeka je dohvatila skupine Europske lige, izbacivši veliki Stuttgart“, započinje Eurosport priču o klubu s Kantride.

>> Na polufinale Lige prvaka ostala im samo sjećanja: Sad su na meniju Dinamo i Rijeka

>> Drastična kazna UEFA-e Rijeci zbog - keltskih križeva

„Dobrotvor Rijeke je Talijan Gabriele Volpi, koji se obogatio na nafti u Nigeriji. Uložio je u Rijeku više od pet milijuna kuna, samo da bi sanirao dugove i igrače. Klub je spašen od ispadanja u sezoni 2011./2012., ali već iduće godine bio je puno uspješniji, ponajviše zbog Leona Benka, s 18 pogodaka najboljeg strijelca hrvatske lige.

Pakt Dinama i Rijeke zbog Hajduka

Francuzi su bome dobro istražili hrvatski nogomet. Autor Loïc Tregoures bavi se i činjenicom da je u Rijeku došlo jako puno nogometaša iz Dinama.

„Josip Brezovec prošle sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca, a sada igra manje zbog dolaska novih igrača. Čak šestorica su stigla iz zagrebačkog Dinama. Zašto? Možda zbog pakta između predsjednika Rijeke Miškovića i predsjednika Dinama Mamića? Možda zato što je Dinamo htio stvoriti novog konkurenta Hajduku, splitskom klubu koji se grčevito bori s teškom financijskom krizom?“, pita se Tregoures.

UEFA se iživljava na Rijeci

Dobro informirani Tregoures  dotaknuo se i UEFA-e, koja posljednjih dana proganja Armadu:

„U utorak je UEFA naredila zatvaranje navijačke tribine na Kantridi, a sve zbog keltskog križa na zastavi. Navijači Rijeke se brane tvrdnjama kako to nema nikakve veze s fašizmom i rasizmom. Postavlja se pitanje kada će se Uefa istim žarom boriti i s drugim navijačkim skupinama u Europi. Jer ekstremnih desničara ima i na tribinama velikih španjolskjh, talijanskih i ruskih klubova. Kada će UEFA zatvoriti tribinu Real Madrida?“, poentira na kraju novinar francuskog Eurosporta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider