Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što može Rijeka?

Euforija na Kantridi: Rijeka želi stati na kraj najvećim rivalima!

U petak počinje novo prvenstvo, a u Rijeci vlada prava euforija uoči nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak u 19 sati Rijeka na Kantridi otvara Ligu 10 protiv lokalnog rivala Istre 1961. Ne sumnjamo kako će se podno stijena Kantride okupiti nekoliko tisuća gledatelja koji žele vidjeti novu momčad.

Rijeka je dovela brojna pojačanja i tako istaknula kandidaturu za broj 2 u Hrvatskoj. Nadaju se i novom skidanju skalpa prvaku Dinamu, kao što su to učinili i prošle sezone. O prvom mjestu u HNL-u može realno razmišljati samo Dinamo, no ukoliko Matjaž Kek dobro posloži momčad, nekoliko će pobjeda baciti navijače u trans.

Slovenski stručnjak na dar je dobio vrlo dobru momčad, jaču nego prošle sezone. Vratio se nekad idol navijača Anas Sharbini. Kažu da se preporodio i trebao bi biti jedna od zvijezda HNL-a.

Iz Dinama su došli Ivan Tomečak i Nikola Pokrivač, iz Lokomotive Mate Maleš i Ivan Boras, a napad je pojačan iskusnim Josipom Tadićem.

Matjaž Kek vjerojatno će igrati u formaciji 4-2-3-1. Na vratima Rijeke stajat će Ivan Vargić, Osječanin koji je branio nekad i za U21 reprezentaciju. Mance je, kako se čini, izgubio 'jedinicu'.

Na stoperskim pozicijama su iskusni Dario Knežević i Luka Marić. Ugovor je produžio i talentirani Niko Datković. Na desnom beku su stigla pojačanja iz Zagreba, Ivan Tomečak i Ivan Boras, dok je na lijevoj strani Matija Šakarabot kojeg može zamijeniti i veznjak Nikola Pokrivač.

Nekako je najžešća konkurencija na mjestu zadnjih veznih igrača. Mate Maleš bio je sjajan prošle godine u Lokomotivi i trebao bi imati mjesto u prvih 11 Rijeke. Konkurencija mu je visoki Damir Zlomislić koji je stigao iz Širokog Brijega. Josip Brezovec bi trebao biti 'playmaker', a tu su i mladi Močinić te spomenuti Pokrivač.

Ispred njih glavna zvijezda je Anas Sharbini, koji još uvijek nije dobio papire iz Al Ittihada i neće igrati u prvim utakmicama. Tu su i Mehmed Alispahić i Vedran Jugović. Oštru konkurenciju pojačao je i Zoran Kvržić koji je također stigao iz Osijeka.

U napadu svoje mjesto ima Leon Benko, no tu je i Josip Tadić (koji bi bio drugi napadač u 4-4-2), kao i Antoni Čulina, Dražen Pilčić i Nigerijac Ajayi. Svi oni kandididiraju i za mjesta na krilima.

U petak imaju prvi ispit, vidjet ćemo za što je na početku sezone spremna nova Rijeka.

Prvih 11 Rijeke u 4-2-3-1: Vargić (Mance) – Tomečak (Boras), Knežević, Marić (Datković), Škarabot – Maleš (Pokrivač, Zlomislić), Brezovec (Močinić) – Jugović (Čulina), Alispahić, Sharbini (Kvržić) – Benko (Tadić)

Prognoza: Favorit u borbi s Hajdukom i Splitom za broj 2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider