Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' u problemima

Epidemija istih ozljeda u Dinamu: Otkrijte što je razlog!

Jeremy Taravel, Lee Addy, Zvonko Pamić pa prije nekoliko mjeseci Said Husejinović. Četiri igrača - ista ozljeda i isti, višemjesečni oporavak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potvrđena je dijagnoza posljednjem u nizu Dinamovih ozlijeđenih igrača: i Zvonku Pamiću stradali su prednji križni ligamenti. To je već četvrti "modri" nogometaš s istom teškom ozljedom u relativno kratkom vremenu. Naravno da epidemija istih ozljeda upada u oči i postavlja se pitanje je li riječ o slučajnosti ili dinamovci u pripremi rade nešto krivo?

Jeremy Taravel, Lee Addy, Zvonko Pamić pa prije nekoliko mjeseci Said Husejinović. Četiri igrača - ista ozljeda i isti, višemjesečni oporavak.
Identična ozljeda zadesila je i Dina Perića, Dinamovog igrača na posudbi u Lokomotivi koji je s Dinamom odradio zimske pripreme. Logično je pitati se: je li maksimirski klub žrtva slučajnih pehova ili krivih treninga?

"Rekao bih prije svega da je to splet okolnosti. Od tih četiri-pet ozljeda prednjih križnih ligamenata, to su bile ozljede koje su nastale prilikom utakmice, za vrijeme duela i gdje je stjecajem okolnosti, nažalost, došlo do puknuća tih prednjih ukrižnih sveza", kaže Dinamov liječnik Hrvoje Šojat.

Ligamenti koljena najčešće stradavaju uslijed djelovanja rotacijskih sila na opterećeno koljeno. Pogoduje im i veliki broj utakmica i prenaprezanje karakteristično za moderni nogomet. Sumnje u kvalitetu treniranja u Maksimiru doktor Šojat odbacuje.

"To je bio nesretan slučaj tako da se ne bi se moglo nikako govoriti o pogrešnoj kvaliteti treninga ili bilo kakvim drugim uzrocima. Čisto, dogodi se", kaže Šojat.

Veliki problem za Zorana Mamića je što su mu četvorica važnih igrača na dulje vrijeme iz svlačionice premješteni u ambulantu. Ovu sezonu će već nekako privesti kraju, ali s obzirom na sve one koji na ljeto odlaze ili mogu otići, kako će izgledati momčad koja će početi sljedeću sezonu, velika je nepoznanica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider