Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Po pravdu na sud

'Nije važno naziva li se Mamić pokroviteljem ili dobročiniteljem!'

Sporni ugovor između Zdravka Mamića i Eduarda još uvijek je jedna od glavnih sportskih tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za neke pravne stručnjake nema sumnje da se radi o građanskom ugovoru, koji ne podliježe zakonima FIFE, a Eduardo i njegov odvjetnik uvjereni su u suprotno.

"Eduardo tvrdi da to nije građanski ugovor jer nije bitno da li sebe netko naziva pokroviteljem ili dobročiniteljem nego je bitno što je sadržaj tog ugovora. Eduardo je predao na sud sadržaje tih ugovora iz kojeg se jasno vidi da je posao Zdravka Mamića da se bavi njegovim transferima, da se brine da ga predstavlja klubovima... dakle u tom smislu to je čisti ugovor kojeg sklapaju agenti za igrače," rekao nam je Eduardov odvjetnik Ivica Crnić.

Saznali smo da bi mogući problem za ovakav stav mogao ležati u činjenici da nijedan spomenuti ugovor nije ovjeren od bilo koje nogometne institucije. To bi moglo upućivati na njihov "građanski" karakter.

Skrbnički ugovori između nogometaša i njihovih pokrovitelja stvar su o kojoj nitko ne želi razgovarati pred kamerama. No, u neformalnom nam je razgovoru nekoliko viđenijih hrvatskih menadžera kazalo kako su takvi ugovori iznimno raširena pojava.

Zanimalo nas je i kako Eduardov odvjetnik gleda na ponudu da se cijeli slučaj završi time što će Eduardo vratiti samo onaj novac koji je Mamić u njega nedvojbeno uložio.

"Takav prijedlog koji je iznesen na takav jedan estradan način nije podoban za razmatranje, prema tome ako gospodin Mamić zbilja misli ozbiljno... onda se to može razmatrati," zaključio je Brazilčev zastupnik uz dodatak kako će uskoro u FIFA-u poslati ozbiljne materijale, kojima će dokazati da je to bio klasičan menadžerski ugovor, a ne ugovor o pokroviteljstvu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider