Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamovci stigli u Italiju

Pogledajte prvi trening Jedvaja, Vrsaljko ne žali za Premiershipom

Tin Jedvaj u subotu je stigao u Bruneck, pripremnu trening-bazu Rominih nogometaša u Južnom Tirolu, te odmah odradio prvi trening s novim suigračima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Iznimno mi je drago što je ovaj transfer realiziran. Vodeći ljudi kluba prekrasno su me dočekali. Osjećao sam se vrlo ugodno'', rekao je novinarima 17-godišnji hrvatski reprezentativac nastavivši:

''Sve se odigralo vrlo brzo. Svjestan sam da je ovo veliki iskorak u karijeri, ali sam i spreman za izazov koji je preda mnom. Učinit ću sve da budem spreman igrati u natjecanju kakvo je Serie A. Igrat ću protiv ponajboljih igrača na svijetu, što je san svakoga mladog nogometaša.''

''Zahvalan sam Dinamu što mi je omogućio prelazak'', rekao je na kraju mladi branič koji je u pratnji roditelja potpisao trogodišnji ugovor.

Jedvaj će tijekom nedjelje ili ponedjeljka biti predstavljen kao novo Romino pojačanje, i to zajedno s 26-godišnjim marokanskim braničem Mehdijem Benatijem koji je stigao iz Udinesea za 13,5 milijuna eura potpisavši petogodišnji ugovor.

Iz rimskog su kluba u nedjelju objavili da je Roma klubu iz Udina zauzvrat prepustila Valerija Verrea i Nicolasa Lopeza, urugvajskoga mladog reprezentativca koji je blistao na upravo završenomu Svjetskom U20-oprvenstvu u Turskoj. Verrea je Udinese platio 2.5, a Lopeza milijun eura, što znači da je Benatia koštao Rimljane okruglih deset milijuna eura.

Mladi bočni obrambeni nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije, 21-godišnji Šime Vrsaljko, dao je svoj prvi talijanski intervju, i to đenovskom dnevniku Il Secolu XIX.

''Genova je baš poput moga rodnog Zadra, grad na moru, samo nešto veća. Osjećam se kao kod kuće'', rekao je igrač koji je potpisao četverogodišnji ugovor s klubom iz Serije A pojačavši tako koloniju hrvatskih nogometaša na Apeninskom poluotoku.

Odgovarajući na pitanje o višegodišnjem interesu engleskih klubova, prvenstveno Arsenala, za njegove usluge, Zadranin je kazao:

''Kako to da sam tako sretan ovdje kad su me zvali Arsenal i Manchester City? Ne osjećam žalost što nisam otišao u Premierligu. U ovom trenutku posvećen sam samo Genoi. Obožavam talijanski nogomet i jedva čekam nastup u Seriji A.

Danas (nedjelja) Vrsaljko će se priključiti suigračima na pripremama u austrijskom Neustiftu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider