Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlični mladi stoper

Jedvaj prvijencem donio pobjedu Dinamu u Vinkovcima

U prvoj subotnjoj utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je slavio kraj Bosuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završilo je 0:1, a jedini pogodak na utakmici postigao je Tin Jedvaj u 19. minuti.

Modri su zasluženo slavili i gurnuli Vinkovčane u prilično nezahvalnu situaciju po pitanju ostanka u ligi (ostali su na 10. mjestu, s dva više od Zagreba i tri u odnosu na posljednjeplasirani Inter).

Igrači Krune Jurčića ušli su u dvoboj odlučni da uzmu sva tri boda, koja bi im, ukoliko ne pobijede Rijeka i Hajduk u svojim susretima 28. kola, mogla i teoretski osigurati novi naslov prvaka. Već u drugoj minuti domaći vratar Mladen Matković spašavao je svoju mrežu (pucao je Husejinović), a u 15. je još jednom odlično intervenirao, obranivši šut Sammira.

Četiri minute kasnije, u 19., pao je prvi i jedini pogodak - Jedvaj je na 40-ak metara od gola Vinkovčana presjekao loptu i povukao prema naprijed, a nakon što je silovito opalio Matković nije imao šanse.

Dinamo je do poluvremena rutinski sačuvao prednost, a osim iznimne želje i agresije Cibalia nije ponudila ništa vrijedno spomena. U najboljoj prigodi za poravnanje bio je mladi Dabro, kojeg je uposlio Pavličić - ušao je između dvojice s loptom u šesnaesterac, ali ljevicom nije uspio dobro zahvatiti loptu pa je Kelava to obranio.

Danas se još sastaju Rijeka - Lokomotiva i Split - Osijek, a kolo će sutrašnjim dvobojem u Koprivnici zaključiti Slaven Belupo i Hajduk.

Trenutni poredak u HNL-u:

1. Dinamo 64 boda (28 utakmica)
2. Hajduk 47 (27)
3. Rijeka 46 (27)
4. Lokomotiva 46 (27)
5. Split 45 (27)
6. Slaven Belupo 34 (27)
...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider