Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljetni 'mercato' u HNL-u

Dinamo traži špicu, Hajduk sanja o pojačanjima!

Kada je domaće tržište u pitanju, Dinamo je nekoliko velikih koraka ispred ostalih klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osnovni bazen za nadopunu momčadi „modri“ imaju u Lokomotivi odakle će, prema svemu sudeći, povući Kramarića i Antolića - dvojca koji je ove sezone postigao 23 pogotka.

>> Drama nad dramama: Cibalia s igračem manje pobijedila Inter!

'Mali Mou' nije čuo za Rebića

Dinamo je pokazao i otvoreno zanimanje za Antu Rebića, 19-godišnjaka uz kojeg se veže priča o interesu Tottenhama i ponudi od ukupno 12 milijuna eura. Upitan u vezi toga, menadžer Spursa Villas Boas rekao je kako nikad nije ni čuo za Rebića.

Tržište ga cijeni na milijun eura, no Split želi višestruko veću svotu. Ove je sezone zabio 9, a namjestio 4 pogotka. Zavidna statistika je i na strani Mislava Oršića, najvrednijeg člana zaprešićkog Intera. Ispadanje Zagreba ne mora značiti i odlazak Besarta Abdurahimija s prvoligaške scene.
I to je najzanimljiviji trojac nadolazećeg „mercata“. Znaju to i u Dinamu, no Jurčić želi pravog golgetera, a ne krilne igrače.
"Špicu, ja bih najradije špicu“, ističe Jurčić.
A koliko je Dinamo otišao daleko po tom pitanju?
"Dosta daleko", kratko će Jurčić.

Junior Fernandes korak od Maksimira

Dinamo je na korak do dovođenja čileanskog reprezentativnog napadača Juniora Fernandesa na jednogodišnju posudbu iz Bayera Leverkusena.
Ali Jurčić kaže da Čileanac nije klasična špica već više krilni napadač.
„On je lagan i hitar igrač, napada iz dubine, preko bokova“, objasnio je trener Dinama.

Znači li to da će u Maksimiru osvanuti dva pojačanja? Anthony Ujah navodno je sve dalje od Maksimira, ali to ne znači da su braća Mamić odustala od angažmana rasnog golgetera. Takvog je teško naći i klubovima koji imaju puno više novca od Dinama.

Brbić najavljuje pojačanja

Na Poljudu, pak, već odavno vlada praksa "prvo prodaj, a tek onda razmišljaj o nekoj kupnji".
Predsjednik Hajduka Marin Brbić tvrdi:
"Ukoliko bude uspješan prijelazni rok, ukoliko uspijemo, da tako kažem, dobro trgovati, trebali bi i mi imati nekih sredstava za nešto kupiti i ojačati momčad na pozicijama na kojima nam to treba."

Rijeka i Split imaju prilično posložene momčadi, no za rezultatski iskorak i oni će morati u shopping. Vidjet ćemo što će osmisliti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider