Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neke su stvari iskočile iz okvira

Dinamo sukobe s huliganima rješava praznim stadionom?!

Val huligana i neugodnih povika s tribina sve više uzima daha, a novi incident zabilježen je u utakmici Dinama i Slavena kada su navijači pošteno vrijeđali Mamića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispadi nekolicine huligana na prvenstvenoj utakmici Dinama i Slaven Belupa u srijedu, još su jednom ukazali na velik problem kojem, barem zasada, nema lijeka. Povjerenika Prve HNL Josipa Breznog pitali smo bi li Dinamo izgubio utakmicu sa Slavenom 0:3 bez borbe da je prekinuta zbog huligana.

"Tko zna što bi bilo, jer se radilo o vrijeđanju uprave domaćeg kluba. Sve bi ovisilo o tome što bi sudac napisao u zapisnik, kao i o procjeni disciplinskog suca", kaže Brezni i dodaje:

>> 'Ljubimac' navijača Hajduka: Prekinuo bih utakmicu Dinama!

"Zašto odmah govorimo o prekidu? Pa valjda bi policija prije prekida ispraznila taj dio tribine! Ako se može na derbiju isprazniti tribina s tisućama ljudi, onda se to može učiniti i s 200 huligana! A ako ne može, onda naše društvo ima problema."

Kako to mislite?

"Pa nećemo valjda zbog idiota kažnjavati sport? Nogometna organizacija provodi svoje zakone i kažnjava klubove. Ali, neka policija i druge službe počnu raditi svoj posao! Imamo niz zakona, treba ih samo primjenjivati. Huliganskim uvredama nisu prekršeni nogometni propisi, nego temeljni zakoni ove države", govori Brezni i nastavlja:

"Nije li čudno da ministar policije za hukanje u Puli kaže da "policija nema prijavu za rasizam i da zbog toga ne može postupati"! A što su onda policajci radili na toj utakmici, kad nisu podnijeli prijavu po službenoj dužnosti, a kraj njih se hukalo? Ili možda nisu "prepoznali" hukanje? A tim rasističkim činom nisu prekršeni nogometni propisi, nego zakoni ove države! Isto je i s bacanjem baklja."

Na pitanje može li Dinamo sam odlučiti da igra pred praznim tribinama, kaže:

"Može! Dinamo ne treba ničiju suglasnost za to, samo nas treba obavijestiti da se ulaznice neće prodavati. Bio bi to apsurd, jer se nogomet igra zbog gledatelja, ali neke su stvari iskočile izvan okvira. Međutim, sve se može riješiti, jer huligana je manje od deset posto na tribinama. Samo se trebaju poduzeti neke radnje i mjere", kaže Brezni.

A možda bi pravi potez bio da klub postupi suprotno, što se i ljetos pokazalo dobrim: da snizi cijene ulaznica, ili čak omogući besplatan ulaz, da gledatelji i navijači napune tribine i nadglasaju huligane kojima nije stalo ni do Dinama ni do nogometa. (M.I./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati