Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvenstvo odgođeno

Dinamo gostuje u Puli, a Istra je domaćin u Zagrebu!?

Izvršni odbor Hrvatskog nogometno saveza danas je i službeno potvrdio odgodu proljetnog djela Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavak sezone tako će započeti 25. veljače odigravanjem 19. kola. Odgođeno 18. kolo odigrat će se 21. ožujka. U svlačionici jedne zamisli, na terenu nešto sasvim drugo. Proljetne taktičke ideje naših HNL stručnjaka još će pričekati. Polarni uvjeti potpuno su poremetili raspored i povjereniku lige Josipu Breznom kojem nije preostalo ništa drugo nego nastavak sezone pomaknuti za tjedan dana.

"Nažalost, da. Vremenski uvjeti su takvi da zaista nema smisla igrati natjecateljski nogomet po ovom vremenu. Većina klubova nema mogućnosti ni za kvalitetan trening i pitaju se kako održati sve ono što su napravili u pripremama", kaže Brezni.
Jedan od takvih je i Dinamo. Dok Nikola još brusi formu, njegov sibirski rođak - bijeli pokrivač - zauzeo je svaku poru maksimirskog travnjaka.

Trener „modrih“ Ante Čačić slaže se s odgodom.
"Potpuno odgovorna odluka nadležnih tijela da se to kolo odgodi jer uvjeti nisu prikladni za igranje nogometa, a isto tako nema dovoljno komoditeta za gledatelje."
Dinamo će, stoga, preseliti u toplije krajeve. Rovinj je od ponedjeljka nova „modra“ baza.
"Dobro će nam to doći da osvježimo momčad nakon napornih treninga", konstatira Čačić.

Posjet Istri Dinamo će iskoristiti kako bi odradio odgođene obveze u Kupu. Izvršni odbor HNS-a odobrio je želju klubova, pa će sljedeće subote, 18. veljače, u dvoboju 1/4 finala Kupa, Dinamo Istru ugostiti u - Puli. Uzvrat je 7. ožujka u Zagrebu, gdje će oficijelno domaćin biti Istra.
Pokušali smo saznati što o odgodi prvenstva misle u Hajduku, ali tamo nisu bili za razgovor o snijegu koji im je upropastio i prijateljski dvoboj sa Srninim i Eduardovim Šahtarom.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati