Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši igrač i trener

Dinamo se priopćenjem oprostio od Markovića

Vlatko Marković bio je legenda Dinama, kluba u kojem proveo veći dio igračke karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje Dinama prenosimo u cjelosti:

U dubokoj boli i žalosti obavještavamo cjelokupnu javnost da nas je u 77. godini života napustio bivši igrač i trener Dinama, dugogodišnji nogometni djelatnik i legenda modrog kluba Vlatko Marković.

Posljednjih godinu dana bivši se igrač i trener borio s Alzheimerovom bolešću, a bitku za život izgubio je nakon upale pluća koja je dodatno pogoršala njegovo zdravstveno stanje.
Vlatko Marković bio je igrač i trener Dinama, a dugo godina bio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Vlatko Marković velik je dio karijere proveo u modrome klubu. Od 1958. do 1966. godine nastupao je za prvu momčad kao jedan od ključnih obrambenih igrača. On nije samo uspješno igrao u obrani već je bio dobar igrač i u napadu. Vlatko je bio borben i hrabar, odlično je igrao glavom i imao je odličan pregled igre. Tijekom karijere u Dinamu odigrao je 252 utakmice i postigao četiri pogotka. Za vrijeme igračke karijere bio je i reprezentativac, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 16 utakmica.

Vlatko Marković nije u Dinamu proveo samo dio igračke karijere već je u nekoliko navrata vodio Dinamo kao glavni trener. Za vrijeme prvog mandata (1978. - 1980.) Vlatko je s modrim klubom 1980. godine osvojio Kup Jugoslavije nakon vrijedne pobjede nad Crvenom zvezdom 1:0 u Zagrebu te remija 1:1 u Beogradu. U kasnijim mandatima, u sezoni 1983.-1984. te 1990.-1992., Vlatko je ostvario još nekoliko uspjeha.

Kao kruna njegove karijere van terena bilo je golemo priznanje kada je 1998. izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Kroz niz godina savez je učinio kvalitetnijim, 2001. mu je osigurao i dom u Rusanovoj te je 2012. godine proglašen počasnim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza.

GNK Dinamo na čelu s Upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Vlatka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider