Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raste prihod od LP-a

Dinamo se 'ogradio' od rasizma, a od Uefe bi mogao dobiti hrpu eura!

Dinamo se do jučer trebao očitovati o rasizmu svojih "navijača" u Puli i to je učinio u roku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ogradili smo se od takvog gnjusnog ponašanja dijela "navijača" koji su u Puli bili na dijelu tribine koji je pripadao našim navijačima. Neupitno je da se takvi navodni navijači ovako ne ponašaju slučajno. A mi smo i svojim pismom vladajućim strukturama tražili akciju protiv svih sličnih ponašanja. Dinamo baš nikada ni od jedne institucije nije kažnjavan za rasizam, mi smo također imali i imamo tamnopute igrače. Takvo ponašanje navijača i za nas je nedopustivo, no, na žalost, to se ne događa slučajno, takvi namjerno žele naškoditi Dinamu. Stoga o nekakvoj kazni i ne razmišljamo", kazao je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Dinamo bi za petoricu igrača na Euru od Uefe dobio više od 250.000 eura

Damir Vrbanović je član boardakomisijama Uefe i Udruženja nogometnih klubova Europe u dva mandata, sad je dopredsjednik natjecateljske komisije, a prije nekoliko dana u Varšavi je, na prijedlog Uefe, zajedno s predstavnikom Manchester Uniteda, Bayerna i Porta postao dio četveročlanog tijela koje će predložiti kako će se dijeliti novac od natjecanja pod Uefinom kapom!

"Bio sam iznenađen, nisam očekivao da ću se naći u takvom društvu", kaže Vrba.

A tog će novca biti više nego dosad, prihod od Lige prvaka će narasti od 15 do 20 posto, povećat će se i proračun Europske lige za pola milijuna eura.

"Odlučeno je i da će se paralelno s Ligom prvaka igrati LP za igrače do 19 godina, u kojoj će igrati prvaci država u tim kategorijama", dodao je.

Na tom je sastanku u Varšavi odlučeno i da će klubovi dobivati veće naknade za svoje igrače koji su na velikim natjecanjima svojih reprezentacija. Pa, kad bi Dinamo imao pet igrača na Euru 2012. (Kelava, Vida, Šimunić, Vrsaljko, Badelj), po dosadašnjim tablicama, dobio bi za 21 dan oko 250.000 eura. A sad će te naknade i porasti. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati