Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica se nastavlja

Dinamo odgovorio Boysima: 'Gdje ste bili kada smo plaćali milijunske kazne?'

GNK Dinamo je brzo reagirao na službeno priopćenje BBB-a i tako nastavio prepucavanje na relaciji s navijačima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klub se izjasnio o Udruzi navijača Dinama i njihovoj želji za preuzimanjem štete nastale na stadionu, a priopćenje vam prenosimo u cijelosti: 

''GNK Dinamo primoran je reagirati na poteze određenih udruga navijača koje su odgovorne za uništavanje imovine na Maksimiru. Kao i uvijek dosad, Dinamo će snositi troškove načinjene štete.

Dinamo nije trgovačko društvo kojem je primarna djelatnost fakturiranje raznim udrugama nego će, kao i dosad, sam snositi sve troškove. Ono što neće biti kao dosad jest činjenica što će Dinamo goniti počinitelje tih vandalskih činova i, sigurni smo, uz pomoć državnih aparata dovesti ih pred lice pravde.

Obzirom da su predstavnici skupina koje se nazivaju navijačima ponudili kako će snositi troškove načinjene štete, Dinamo ih pita gdje su bili proteklih godina u kojima je klub plaćao milijune kuna kazni zbog njihovih izgreda i vandalizma? Hoće li klubu nadoknaditi ekonomsku štetu prouzročenu činjenicom što čestiti i istinski navijači Dinama ne dolaze na stadion jer ne mogu trpjeti govor mržnje i nasilja? Tko će platiti prouzročenu štetu jer su se zbog izgreda utakmice igrale bez gledatelja? Tko će nadoknaditi klubu štetu koja se nanosi prodavanjem suvenira s klupskim logom u neovlaštenim udrugama? Kao i obično, sve to plaća Dinamo i oni koji istinski vole klub.

Naravno, o narušenom ugledu Dinama, Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu i o šteti koju je klub pretrpio u tom kontekstu nemoguće je uopće govoriti u mjerljivim podacima.

GNK Dinamo stoga moli instant "dušebrižnike" da ne skupljaju jeftine poene, te da se radije potrude da na stadionu ne dolazi do novih uništavanja i da konstruktivnim djelovanjem počnu utjecati na povratak obitelji i istinskih navijača Dinama na stadion koji ga zbog istih nereda i uništavanja zaobilaze u širokome luku.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider