Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peru ruke od 'ukanja'

'Nismo ni krivi ni dužni, to rade oni koji žele naškoditi Dinamu!'

Tek remi u Puli nije ostavio previše traga na 'Modrima' ali će ostati upamćeni neočekivani povici s tribina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Dinama Mirko Barišić preživio je lošu igru i samo 1:1 u Puli s Istrom u Kupu.

"Ništa strašno, obično je to tako na početku sezone."

No, Barišić je puno teže preživio 'ukanje' BBB-a tamnoputom igraču Istre Henriju Belleu.

>> Dinamo otvorio proljetni dio sezone remijem 'kod kuće' u Puli!

>> Rasizam BBB-a: Spasio sam nogomet i Dinamo izvadivši Bellea!

"Tu se nema što puno komentirati kad se zna daje po propisima FIFA-e i UEFA-e 'ukanje' nešto najgore što postoji. No, to se ne bi smjelo pripisati Dinamu. Konkretno, u Puli je to radila skupina koja čini sve da naškodi Dinamu", smatra Barišić.

Kako mi možemo biti krivi za nešto što radi skupina kojoj je jedini cilj nanijeti štetu našem klubu...

- Mirko Barišić
Dinamo je bio domaćin u Puli i mogao bi biti kažnjen.

"Možemo dobiti sankcije, ali mi nismo mogli utjecati na ta događanja. Možemo biti kažnjeni, a nismo ni krivi ni dužni. Ta skupina želi naškoditi Dinamu na bilo koji način i onda klub ne može odgovarati za nekoga tko mu želi nanijeti štetu. Koliko znam, tako stoji i u našem Disciplinskom pravilniku, a i u propisima FIFA-e i UEFA-e. Kako mi možemo biti krivi za nešto što radi skupina kojoj je jedini cilj nanijeti štetu našem klubu", pita se predsjednik Dinama.

Zbog ovog incidenta oglasila se i Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS), koja osuđuje ponašanje navijača koji su rasističkim 'ukanjem' provocirali Bellea.

"Vrijeđanje je na utakmicama neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svako zgražanje. Očekujemo od BBB-a, kao jedne od najvećih navijačkih skupina, da oštro osude rasizam.Osim na navijačima, veliki dio odgovornosti također leži na klubovima te službenim tijelima koja okreću glavu od ovakvih pojava. Također, želimo podržati kolegu Bellea. Podržavamo njegovu odluku da ne nastavi igrati spornu utakmicu protiv Dinama.Takve hrabre reakcije igrača vrlo često vrijede više nego sva priopćenja u medijima. Pozivamo i ostale igrače u Hrvatskoj da zauzmu sličan stav za rasističkih ispada s tribina", poručili su između ostalog, u priopćenju Dario Šimić i Mario Jurić. (M.I./Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati