Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jovanović krenuo na Mamića

'Dinamo ne može biti jednak udruzi ljubitelja ptica, transfere ćemo oporezivati'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas nakon sjednice Vlade da se mora naći načina oporezivanja transfera nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U raspravi je zakon o udrugama u kojem bi trebalo napraviti razliku po kojoj sportske udruge poput Dinama, koji ostvaruje tako velike profite prodajom igrača, ne mogu biti jednake udrugama ljubitelja ptica pjevica", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanje o transferima nogometaša.

Povod za to novinarsko pitanje bio je transfer 18-godišnjeg nogometaša zagrebačkog Dinama Matea Kovačića u milanski Inter, vrijedan 15 milijuna eura.

>> Mamić: 'Bog mi se obratio na Badnjak, da bar sutra ode i Halilović!'

>> Gazda Moratti otkrio što mu je Kovačić kazao u desetominutnom razgovoru

"Mora se uvesti reda i pronaći način da se transferi oporezuju", ustvrdio je Jovanović.

Dodao je kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pri kraju ustrojavanja sportske inspekcije koja će odrađivati svoj dio posla, ali dio posla moraju odraditi i Ministarstvo financija i Porezna uprava.

"Budemo li zajedno i uporno radili, doći ćemo do rješenja koje će spriječiti izigravanje sustava", zaključio je Jovanović ističući da je apsolutno zagovornik poreza na transfere. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider