Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Asistencija Halilovića

Dinamo nakon derbija slavio i protiv Slavena!

U 22. kolu 1. HNL Dinamo je na Maksimiru lakoćom svladao Slaven Belupo s 3:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je s 3:0 ispratio goste iz Koprivnice s Maksimira koji je opet zjapio prazan. Modre je u vodstvo doveo Sammir u 39. minuti iz slobodnog udarca. U 51. je povećao Ademi nakon asistencije Alena Halilovića, a u 90. je konačnih 3:0 postavio Josip Pivarić.

>> Hajduk slavio u Vinkovcima: Maglica 'torpedirao' Cibaliju!

Dinamo i Slaven Belupo odigrali su utakmicu kakve smo već nebrojeno puta vidjeli u Maksimiru. Gosti su se stisnuli na svoju polovicu, a Dinamo se mučio da bi taj bedem probio. Ovaj put gostujući trener i ima nekakvo opravdanje, falilo mu je pola momčadi i nije se imao s kime nadigravati. No, centar su više-manje prvi put prešli kad je počelo drugo poluvrijeme i kad su momčadi zamijenile stane. No, oslabljen je bio i Dinamo, bez Brozovića, Vrsaljka i Krstanovića.

''Bili smo bez četiri, pet važnih igrača i očito je da bez njih ne možemo. Dinamo je bio bolji, imao je i još prilika za pogotke, a kod nas je bilo previše straha, sad se okrenćemo slijedećim utakmicama, imamo dvije kod kuće'', mirno je zaključio nakon svega Roy Ferenčina.

Plavi su spomenuti blok mogli probiti znatno ranije, Duje Čop imao je tri lijepe prilike, pogotovu je treća bila sjajna. Bila je to i najljepša akcija u prvom poluvremenu koju je povukao Halilović, odigrao sjajno za Sammira, ovaj vratio Čopu koji je prevario dva stopera gostiju no njegov je udarac u vratnicu odbio vratar Rodić.

Obrana Koprivničana pala je iz prekida, Pranjić je napravio glupi, osvetnički prekršaj na Čopu. Iskosa je tukao Sammir i lopta je prevarila Rodića te završila u mreži.

Već na početku drugog dijela plavi su povećali svoju prednost. Halilović je odigrao krasnu loptu, Čop preskočio a Ademi poentirao. Sretan je zacijelo bio tata Halilović, druga dva sina, Damir i Dino bili su strijelci za mlađe momčadi plavih, a Alen je postao asistent.

Dalje je sve bila stvar rutine, privođenje utakmice kraju u kojoj je Dinamo mogao do uvjerljivijeg rezultata. Izvan rutine, za zabilježiti je da je Said Husejinović odigrao prve minute za Dinamo i na kraju asistirao Pivariću za konačnih 3:0.

''Svidio mi se Said, dobro je ušao u utakmicu. Tip je igrača koji voli loptu u nogama i takav će nam igrač trebati, pogotovu kad budemo igrali protiv zatvorenih suparnika u Maksimiru. No, dobri su bili i drugi, mladi i oni koji su ušli s klupe. Zadovoljan sam sa svime, možda dečki nisu igrali kao da im je zadnja utakmica, ali su bili ozbiljni i to me veseli. Možemo se mi zezati, ali kad se igra, onda to mora biti profesionalno. Žao mi je jedino što Beqiraj nije zabio i što Čop nije nastavio svoju seriju'', kazao je Kruno Jurčić.

Plavi trener najavio je da sad ne očekuje baš tako dobre izvedbe jer ima svoj plan rada.

''Napravili smo veliku prednost, sad se okrećemo razvojnom radu, ne više natjecateljskom, pa ćemo u nekim utakmicama biti teški, možda nam ni rezultati neće biti tako dobri. No, mi imamo momčad kojoj treba razvoj i želimo se pripremiti za ono što nas čeka na ljeto'', objasnio je trener Dinama.

Drugim riječima, više neće paziti na to da mu igrači budu odmorni pred utakmicu, očito će poraditi i na fizičkim kapacitetima momčadi sad kad ima 11 bodova viška.

Dinamo u slijedećem kolu igrau u Maksimiru protiv Osijeka, tako otvara treći krug prvenstva.(I.Š./VLM)

Tijek utakmice....

90' - GOOOOOOL! Pivarić za 3:0!

51' - GOOOOOOL! Arijan Ademi za 2:0 nakon asistencije Halilovića!

Kraj prvih 45 minuta.

39' - GOOOOOOOOL! Sammir za 1:0! Katastrofalna reakcija Kokalovića i Rodića nakon ubačaja Sammira na prvu vratnicu. Lopta je ušla u gol.

21' - Čop je umalo došao u šansu za vodstvo, no gosti su izbili loptu. prije nejgovg naleta.

13' - Alen Halilović i Tin Jedvaj u prvih 11 Modrih...

10' - Da nema BBB-a i njihove pjesme bilo bi stvarno depresivno. Sada ima više gledatelja, ali to je ipak sramotna posjeta. Rijetko tko u Europi ima takvu situaciju, rekli bi neki više trofeja nego gledatelja (ako izuzmemo BBB-e).

7' - Čop puca preko gola nakon povratne lopte Ibaneza.

1' - Otužna je atmosfera na Maksmiru. Ni slavlje u derbiju nije privuklo Dinamovu publiku. Ako kažemo da ima 500 ljudi, pretjerat ćemo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider