Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako je Jurčić pravi...

Dinamo mora proći Sheriff: Sve drugo su floskule i traženje alibija!

Dinamo u Maksimiru dočekuje Sheriff u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sheriffova legija stranaca treći put u posljednje četiri sezone ispriječila se ispred hrvatskog prvaka na putu prema „obećanoj zemlji“ – Ligi prvaka. Nakon dva međusobna duela, rezultat je izjednačen. Klub iz Tiraspola iznenađujuće je izbacio Dinamo u prvom međusobnom dvoboju, a „modri“ su se lakoćom osvetili prošle sezone pod vodstvom Ante Čačića.
Kruno Jurčić tvrdi kako je Sheriff trenutačno puno jači nego prošle sezone. Sličnog je mišljenja i Damir Krznar, koji je snimao moldavskog prvaka i dok je asistirao Čačiću.

>> 'BBB nisu rasisti! Naš neprijatelj koristi se udbaškim metodama'

>> Nevrijeme stvorilo probleme i Dinamu, Moldavci doživjeli šok

Sheriff je doveo nekoliko novih igrača, imena brazilskog trojca - Ricardinho, Fernando, Cadu - malo znače i boljim poznavateljima nogometa a kamoli široj javnosti. Cadu je navodno ključan igrač Sheriffa. Brazilac je nekoliko godina nosio dres Crvene zvezde, ali beogradski klub već godinama ne predstavlja neku osobitu referencu. Cinici bi rekli da nije napravio baš neki skok u karijeri kada je Zvezdin dres zamijenio sa Sheriffovim.

Legija stranaca

Hrvatskim ljubiteljima nogometa najzvučnije ime svakako je vratar Vjekoslav Tomić, bivši vratar Hajduka. Udarnu momčad Sheriffa čine isključivo stranci, ali to ne mora značiti da se radi o posebno kvalitetnoj momčadi. To ne možemo zaključiti ni na osnovu Sheriffove visoke pobjede u Nikšiću nad crnogorskom Sutjeskom, koja je možda tek malo jača od Dinamova protivnika u 2. pretkolu luksemburške Fole. Jer, ako pobjeda nad Sutjeskom od 5:0 znači da je Sheriff prilično kvalitetna momčad, onda bi remi u Tiraspolu sa Zimbruom u 1. kolu domaće sezone trebao značiti upravo obratno.

Na temelju tih utakmica ne može se previše zaključiti, kao što se ne mogu donositi neki veliki zaključci niti o realnoj snazi Dinama. Utakmice s Osijekom, Zadrom ili Folom ne mogu biti mjerodavan pokazatelj Dinamove snage. Ne može to čak biti niti utakmica s Rijekom. Dinamo na Kantridi nije odigrao bogzna kakvu partiju, iako se mora reći da je nastupio bez nekih ključnih igrača.

Dinamo je sigurno igrački jači

Ali letimičnim pogledom na vrijednost igrača prema Transfermarktu dolazimo do zaključka da Jurčić ipak ima na raspologanju daleko bolje igrače. Dinamo je sigurno kvalitetniji i trebao bi proći bez većih problema. Iz aviona se vidi da Jurčić „puše na hladno“. U najavi utakmice jedva da je kroz zube procijedio kako je Dinamo favorit. Doima se kao da traži alibi kada ističe i, čini nam se, prenaglašava snagu moldavskog prvaka.

Čast Sheriffu, ne treba ga podcjenjivati, ali ako „modri“ nisu u stanju nadigrati i nadvisiti Sheriff, kako će se sučeliti s nositeljima u doigravanju? Ako je Dinamo pravi, ako je Jurčić dobro posložio i pripremio momčad, „modri“ će proći u doigravanje. Sve drugo su floskule.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider