Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijek kreće u pretvorbu

Dinamo ipak ide u Karlovac: Spas u zadnji čas, ali stižu novi zahtjevi!

"U subotu sigurno ćemo igrati s Dinamom. No kako će to izgledati, teško je reći jer već šest ili sedam dana zbog snijega nismo trenirali s loptom", rekao je trener Karlovčana Krešimir Ganjto

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Karlovčana Krešimir Ganjto najavio je rješavanje problema dugova bivšem igraču Viktoru Špišiću i skidanje suspenzije klubu. To su potvrdili i u tajništvu.

"Problem je sa Špišićem riješen i prva rata od pedeset tisuća kuna bit će mu uplaćena prije utakmice. Je li ona formalno već sjela na njegov račun, ne znam, no novac je za tu namjenu osiguran i sve će se riješiti na vrijeme", rekao je Darko Lisac, glasnogovornik kluba.

Nakon što se rješi Špišićevo dugovanje ostaje problem gotovo cijele prošlosezonske momčadi. U klub će uskoro početi stizati novi zahtjevi za isplatom i pitanje je hoće li se naći dovoljno novca za rješavanje svih tih dugova. Zasad je u klub stigla informacija o dugovanju prema sedmorici bivših igrača, među kojima su Stambolija, Batarelo, Paracki...

"Riječ je o svojevrsnim prvostupanjskim odlukama na koje klub ima pravo žalbe, što će sigurno iskoristiti. Iako ne bježimo od određenih dugovanja prema igračima ona su zasad iskazana u maksimalnim iznosima. Klub će to osporiti, prije svega zbog suspenzija i kazna igračima zbog neodlaska na susret s Rijekom. Tako će u konačnici iznosi dugovanja biti korigirani. Osim toga, iako ne bježimo od svoje odgovornosti, očekujemo razumjevanje i HNS-a i igrača. Ukoliko ne nađemo zajednički jezik, klub će otići u stečaj, pa na kraju nitko neće dobiti ništa", zaključio je Lisac.

Kako je Špišić jedini koji u prošloj godini nije dobio niti jednu plaću potraživanja ostalih igrača trebala bi biti znatno manjeg iznosa, pa se očekuje da bi klub ipak mogao servisirati dugove.

"Nazvalo me je puno nekadašnjih suigrača iz Karlovca. Svi su mi rekli da neće, poput mene, pristati na obročnu otplatu. Razlog je u načinu kojim se klub ponašao prema njima",  odgovorio je Viktor Špišić.

Osijek kreće u preoblikovanje

Najveći vjerovnici dali su zeleno svjetlo – Osijek može nastaviti proces preoblikovanja.

"Stečaj i likvidacija nisu bili ni u čijem interesu", kazala je vršiteljica dužnosti direktorice kluba Valentina Koprivnjak.

Sljedeći korak u procesu pretvaranja udruge građana u sportsko dioničko društvo je na Gradskom vijeću koje treba odlučiti o zaključivanju ugovora o korištenju stadiona. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider