Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mamić dokazuje moć

Dinamo i Hajduk na 'ratnoj nozi': Uskoro će se oglasiti USKOK!

Mamić je opet htio i uspio dokazati svoju moć, a navijači Hajduka napravili su štetu na stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukovo priopćenje u kojem je naglašeno da je klub i nakon raskrinkavanja sudačkih pogodovanja bio nezadovoljan i u kojem ističe da je znao da se ništa neće promijeniti dok ne padne cijeli sustav, u stvari je kamilica u odnosu na ono što su Splićani (vjerojatno predsjednik Hrvoje Maleš) prvo htjeli napisati. No, od žestokih se rečenica u posljednji trenutak odustalo, Hajduk je odlučio čekati institucije, a ne ulaziti u izravni sukob s Mamićem.

"Nije stvar u jedanaestercu, Dinamu nije bila neophodna ta pobjeda, već je Mamić želio dokazati svoju moć. Tu je moć želio dokazati i onim ručkom koji je organizirao HNS, a ne Dinamo koji je trebao biti domaćin", kaže naš poljudski sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Jednostavno, Hajduk je dogovorio da nema nikakvih izjava koje će dizati tenzije. Imaju adut u rukavu, uskoro će se i USKOK ponovo oglasiti. Sudačka organizacija imenovanjem Dalibora Mlakara za utakmicu Rijeka - Hajduk opet je bijelima pokazala što i kako dalje. To je onaj isti Mlakar koji je grozno sudio na Kantridi u rujnu 2010. godine kada je Hajduk s igračem manje pogotkom Brkljače u 88. minuti došao do pobjede.

"Hajduk je neuništiv", urlao je tada Stanko Poklepović, a Splićani su se, unatoč pobjedi, žalili na njegovo suđenje.

Tada je Poklepović, ne znajući što će se dogoditi godinu dana poslije, prozvao Širića, Djedovića i Mamića.

I da se razumijemo, nije stvar u Mlakaru, on može suditi najbolje u karijeri. Više nema dvojbi, između Dinama i Hajduka započeo je pravi rat. I najava da će Dinamo tražiti odštetu od Hajduka za štetu koju je na stadionu napravila Torcida (za to nema opravdanja) govori tome u prilog. Naša dva najjača kluba otvorila su široku frontu.

"Preko institucija HNS-a uputit ćemo zahtjev za naknadu štete koju su učinili navijači Hajduka. Očito im je namjera bila nanošenje štete Dinamu, ali i Hajduku, bude li morao platiti tu štetu po objektivnoj odgovornosti", kazao je Damir Vrbanović, direktor Dinama.

A riječ je o odgovornosti po kojoj su i Hajduk i Dinamo već plaćali kazne za, primjerice, hukanje. U tijeku je zbrajanje štete, zasad se zna da je potpuno uništeno 799 sjedalica, a još su 133 djelomično uništene.

Hoćete li pokrenuti i postupak pred redovnim sudom protiv navijača?

"Još razmatramo, ali ni to nije isključeno", dodao je Vrbanović. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati