Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramota na Maksimiru

Bebek definitivno prekinuo derbi Dinama i Hajduka!

Glavni sudac utakmice Ivan Bebek prekinuo je najveći derbi hrvatskog nogometa u 84. minuti kod rezultata 1:0 za Dinamo...

Sudac Bebek je u 84. minuti definitivno prekinuo utakmicu zbog neprimjernog skandiranja navijača, posebice s južne tribine, na kojoj su se stacionirali navijači Hajduka. Bebek je prije toga dvaput prekidao utakmicu zbog istih razloga, a treći put se odlučio odsvirati kraj utakmice. To je prva prekinuta utakmica u HNL-u zbog neprimjerenog skandiranja navijača.

U trenutku prekida utakmice Dinamo je vodio 1:0 od 71. minute golom Jerka Leke. Leko je pucao iskosa s desne strane i pogodio bliži kut vratara Hajduka. Tomić je mogao bolje reagirati. 

Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 5.000 gledatelja Bebek iz Rijeke.

Utakmica koja nije o ničemu odlučivala, jer je Dinamo već odavno osigurao prvo mjesto, a Hajduk ne može biti slabije plasiran od trećeg mjesta, bila je zanimljiva jedino po tome hoće li navijači dopustiti da se odigra do kraja.

Naš najbolji sudac Ivan Bebek iz Rijeke dobio je prije početka jasne upute da utakmicu "mora prekinuti" ukoliko navijači budu uzvikivali rasističke ili homofobne parole. Bebek je prvi put u 38 minuti zbog neprimjerenog navijanja za kratko prekinuo susret, ali kako je do prvog poluvremena ostalo još malo vremena uspio je završiti prvih 45 minuta igre.

Da namjerava dosljedno primjenjivati pravila Bebek je pokazao već u 48. minuti kada je zbog ponovljenog neprimjerenog ponašanja poslao igrače u svlačionicu i označio desetominuti prekid utakmice.

Ni u nastavku navijači, ni nakon ponovnog upozorenja službenog spikera, nisu prestali sa neprimjerenim navijanjem kojim su "tražili prekid utakmice". On se i dogodio u 84. minuti, kada je Bebek po treći put označio prekid i definitivno označio kraj utakmice.

Unatoč prekid,u Dinamo je proslavio deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a na utakmici se dinamova dresa oprostio Alen Halilović koji odlazi u Barcelonu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je po zavšetku utakmice igračima i stručnom stožeru Dinama medalje i pobjednički pokal za naslov prvaka Hrvatske, koji je podigao kapetan "modrih" Josip Šimunić.(I.M./Hina) 

DINAMO - HAJDUK 1:0

DINAMO: Ježina, Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Leko, Brozović, Pavičić, Soudani, Halilović, Čop

HAJDUK: Tomić, Vršajević, Nižić, Milović, Milić, Bradarić, Sušić, Pašalić, Kouassi, Maloku, Maglica

Drugo poluvrijeme:

84' Treći prekid utakmice. Bebek je odsvirao kraj utakmice zbog neprimjernog skandiranja navijača.

84' Izašao je Halilović, a ušao Ćorić.

71' GOOOOL!!! Dinamo je poveo golom Jerka Leke. Leko je pucao iskosa s desne strane i pogodio bliži kut vratara Hajduka. Tomić je mogao bolje reagirati.

70' Šansa za Dinamo. Čop je bio u dobroj poziciji, ali nije uspio pogoditi mrežu Hajduka.

61' Igrači su se vratili na teren. Utakmica se nastavila.

48' Utakmica je prekinuta! Ivan Bebek je uzeo loptu i poslao igrače u svlačionicu! Službeni spiker je rekao kako će prekid potrajati 5 do 10 minuta.

47' S tribina se čuje "HNS pederi, nogomet ste sj.....".

46' Bez promjena tijekom odmora.

Prvo poluvrijeme:

45'+1 Kraj prvog dijela.

44' Prilika za Dinamo! Pinto je s desne strane ubacio na šest-sedam metara, Čop je pucao glavom, preko gola je otišla lopta.

39' Sudac Ivan Bebek je zaustavio utakmicu zbog povika s tribina usmjerenih protiv HNS-a i Zdravka Mamića.

37' Sušić je kod korner zastavice oslobodio se dvojice čuvara i poslao povratnu loptu koja je bježala od Ježine, ali nije bilo nikog od igrača Hajduka da naleti i pošalje ju u mrežu.

26' Nakon kornera je Nižić pucao iz okreta s vrha šesnaesterca, Ježina brani pa hvata loptu.

25' Pucao je Čop iskosa s desne strane s 10-ak metara, nije bilo potrebe za intervencijom Tomića.

22' Izlazi ozlijeđeni Maglica, ušao je Mijo Caktaš. U međuvremenu je zbog prekršaja na Kouassiju požutio Alen Halilović.

20' Gotovo minutu trajalo je skandiranje "HNS pederi, nogomet ste sj.....", nakon čega je stiglo upozorenje službenog spikera.

15' Poskliznuo se Kouassi, ubacio je Brozović na lijevu vratnicu, ali predaleko od Čopa.

12' Prilika za Hajduk! Ubacio je s desne strane Maloku, glavom pucao Pašalić, ali se lopta od Pinta odbija na 15 metara, gdje neometani Bradarić puca i pogađa Leku. Već je bio svladan Ježina, ali sreća je spasila Modre...

6' Prvi korner na utakmici, izborio ga je Vršajević, izveo Bradarić, a Kouassi nespretno pokušao škaricama sa sedam-osam metara. Lakoćom je pokupio Ježina.

2' Na tribinama je oko 3000 gledatelja, od čega trećina na jugu.

1' Počela je utakmica.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider