Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U20 kapetan Brazila

Dinamo dovodi Neymarova suigrača i svjetskog prvaka!

Dinamo je blizu dogovora s Napolijem oko posudbe Brune Uvinija, 22-godišnjeg brazilskog nogometaša koji je upisao tri nastupa u dresu seniorske reprezentacije Brazila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlaskom Tina Jedvaja u Romu Dinamo je ostao „kratak“ na stoperskim pozicijama. Kruno Jurčić trenutačno može ozbiljno računati samo na Josipa Šimunića i Leeja Addyja, dok su Jozo Šimunović i Josip Čalušić još „prezeleni“ za zahtjevne europske utakmice.

„Modri“ na tržištu aktivno traže „trećeg“ centralnog braniča na kojeg bi se mogli pouzdati u iskušenjima koja dolaze. Talijanski mediji su objavili kako je Dinamo blizu dogovora s Napolijem oko posudbe Brune Uvinija, 22-godišnjeg brazilskog nogometaša koji je upisao tri nastupa u dresu seniorske reprezentacije Brazila te je bio kapetan U20 selekcije „carioca“ koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2011. te je prošle godine s Brazilom osvojio srebrnu medalju na Olimpijadi u Londonu.

Uvini je 2012. iz Sao Paola stigao u Tottenham na posudbu s mogućnošću otkupa za 3.7 milijuna eura. Međutim, 187 centimetara visoki Brazilac nekoliko mjeseci kasnije napustio je White Hart Lane ne odigravši nijednu utakmicu za Spurse. Za tri milijuna eura prešao je u Napoli, no ni u Napulju se nije naigrao pa je ubrzo otišao na posudbu u Sienu, a sada bi mogao doći u Dinamo.

Teško je reći hoće li Uvini biti pojačanje za „modre“, ali ostaje činjenica da ima dobre reference. Iako nije uspio u Tottenhamu i Napoliju, ipak se radi o nogometašu koji je prošao sve brazilske selekcije. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider