Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nabrijani' na 'modre'

Dinamo bez Soudanija na teškom gostovanju: Bit će žestoko!

Lider prvenstva Dinamo gostuje u Puli kod neugodne Istre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istra će u 17. kolu Prve HNL na Aldo Drosini ugostiti vodeću momčad lige, Dinamo.

„Čeka nas utakmica u Puli koje nam je jedno od nezgodnijih gostovanja te su nam misli uperene i koncentrirani smo isključivo na tu utakmicu. Naravno, vremenske (ne)prilike i teren koji nas čekaju neće biti idealni niti će pomoći samoj kvaliteti utakmice, ali njima će biti kao i nama. U svakom slučaju od početka želimo nametnuti našu igru i upisati pobjedu te se tako pripremiti za sljedeće utakmice“, kazao je Zoran Mamić, sportski direktor Dinama u trenutačnoj ulozi glavnog trenera, a prenosi službena web stranica Dinama.

Igor Pamić radi jako dobar posao unatoč tome što svake sezone ostane bez nekoliko igrača. Uvijek 'iz rukava izvuče' igrače koje drugi ne zapaze i na tome mu svakako treba čestitati. Radi se o momčadi koja nama tradicionalno radi dosta problema i moramo biti maksimalno oprezni i angažirani“, kaže Zoran Mamić koji u Puli neće moći računati na Saida Husejinovića, Josipa Pivarića i Hilala Soudanija:

„Prva dvojica su ozlijeđeni, a Soudani se još nije vratio iz Alžira. Naravno, oni su ostvarili veliki uspjeh nakon kojega su imali primanja kod premijera, predsjednika i slične obaveze pa je dobio dozvolu ostati duže, a s obzirom na štrajk u Zagrebu ne znamo niti kojom bi se linijom mogao vratiti“, kaže Mamić.

Igor Pamić: Dinamu će biti nevjerojatno teško!

S druge strane, trener Puljana Igor Pamić zadovoljan je kako je iskoristio reprezentativnu stanku te najavljuje kako plave čeka težak posao.
„Ako je suditi prema trenutnom stanju u momčadi, Dinamu će biti nevjerojatno teško. Očekuje ih jedna žestoka partija. Moji dečki su jako koncentrirani, motivirani i nabrijani na treninzima, a to treba u subotu prezentirati na terenu. Malo nas je poremetilo to što smo ostali bez Franjića koji je imao prometnu nesreću. Srećom nije ništa strašno, ali ga sigurno ne će biti protiv Dinama i Zadra. Nažalost se nikako ne možemo kompletirati, ali nam se ipak vratio Havojić. To što smo izgubili Franjića je jedini minus ovih mini priprema - rekao je Pamić te dodao:

„Miličević neće biti na raspolaganju. Budući da je puno utakmica pred nama ne ću s njim riskirati. Nadam se da će uskoro biti 100% spreman. Čuo sam se i s Horvatom koji mi je rekao da je napravio analizu krvi i da još ima nekih manjih problema. Za pet, šest dana će nam se priključiti, ali jako lagano. Najbitnije je da njegova pauza nije bila preduga. Pomalo će trenirati kako bi bio spreman za zimske pripreme. Svim srcem mu želim da mu je to zadnja pegula.“

Dinamo u Pulu dolazi sa samo dva prednosti ispred prvog pratitelja Hajduka.

„Po meni je Dinamo daleko naša najkvalitetnija momčad. Imali su puno turbulencija, promjena trenera i trenutno su u specifičnoj situaciji jer su naučeni imati veću bodovnu prednost. Kako bilo, Dinamu u Puli nikada nije lako. Očekujem jednu žestoku utakmicu“, rekao je Pamić pa nastavio:

„Jako respektiram sve igrače Dinama i njihovu kvalitetu, ali teren je nešto sasvim drugo. Kako bilo, mi smo uvijek najbolji protiv najbolji. Ne bojim se Dinama, veliki sam optimist i siguran sam da će utakmica biti žestoka, a atmosfera na stadionu dobra.“

Prognoza nije dobra, najavljena je kiša, pa bi se čak moglo dogoditi da utakmica bude otkazana.

„Moramo se prilagoditi terenu. Nemamo izbora. Ako bude kiše kakvu su najavili, bojim se da se ne će niti igrati. Ja iskreno ne bih volio da padne, već da budu normalni uvjeti za igru. Na kraju krajeva, možda ne će ni pasti.“

Za kraj je Paminjo čestitao Niki Kovaču na plasmanu reprezentacije na SP u Brazilu.

„Javno čestitam Niki Kovaču i reprezentativcima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo i za jednu fantastičnu prezentaciju u utorak. Moje iskrene čestitke“, zaključio je Pamić, a prenose službene stranice kluba. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider