Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ove nedjelje na Poljudu

Desetkovani Hajduk čeka Rijeku: Jedna stvar muči Tudora više od ozljeda

Trener Hajduka Igor Tudor iznio je zanimljiva razmišljanja uoči jadranskog derbija Hajduk - Rijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S početkom u 19:00 Hajduk će u nedjelju na Poljudu ugostiti Rijeku.

"Fali nam dosta igrača, mislim da smo u jednom trenutku koji nam se od početka sezone nije dogodio i mogu reći da je dobro da završava polusezona. Nemamo dosta igrača, ali oni koji su u kadru su možda čak i veći problem, jer sutra će trebati početi četiri-pet igrača koji nisu u pravom ritmu. To je stvar koja me više zabrinjava nego to što nam nedostaje sedam igrača", započeo je Igor Tudor na press konferenciji:

"To je derbi, dvije ekipe koje su skupa s Dinamom zajedno u vrhu. Derbi uvijek izvlači više pa se nadam da će i oni koji nisu sasvim fit dati sve što mogu. Baš pravi derbi, a da nije Dinamo u njemu. Imamo dobru sezonu i mi i Rijeka, neka pobijedi nogomet, neka pobijedi Hajduk, to je moja želja", poželio je trener Bijelih, koji je kritizirao podjelu na male i velike utakmice:

"To je laičko razmišljanje ljudi koji nisu skroz u nogometu, nema malih i velikih utakmica. Tu je protivnik, njegova motivacija, fizički momenat ekipe, psihički momenat ekipe... Jedan od najvažnijih je razlika u kvaliteti."

Osvrnuo se Tudor i na nastup Riječana u Europi: "Gledao sam Betis - Rijeka, bili su Riječani dobri kao i uvijek. Organizirani i s dosta kvalitetnih pojedinaca, nisu slučajno uzeli ta četiri boda u Europa ligi. Imaju ozbiljnog trenera koji dobro radi svoj posao, a ako jedan Kramarić koji je lani dao ne znam koliko golova može sjediti na klupi, onda vam je sve jasno. Uz dužno poštovanje svima, Benko je taj koji drži Rijeku. Kad neko zabije 14 golova onda se to može tako reći."

Hajduk će nastupiti bez dvojice kartoniranih i pet ozlijeđenih igrača: "Nemoguće je igrati na isti način nakon obavljenih priprema, kad imaš 20 igrača u top fizičkoj spremi. Bio bih glup da hoću igrati isti nogomet sad u 12. mjesecu kao onda iz rujna, kad nedostaje sedam igrača, a pet ih je imalo veliku pauzu", zaključio je Tudor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider