Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Derbi za pet: Tudor s Hajdukom radi čuda, trojac podigao Dinamo

Odlična utakmica na Maksimiru, derbi kakav dugo nismo gledali: zanimljiv, neizvjestan, otvoren od prve do posljednje minute i na kraju efikasan s ukupno četiri pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čestitke objema momčadi na „fair“ i korektnoj igri, nije bilo sjeckanja igre bezbrojnim prekršajima, kako je to znalo biti proteklih godina, bila je to prava fešta nogometa. Sveukupni dojam također bi bio takav da nije bilo neprimjernih povika s tribina. BBB-i Torcida zajedno su gledali utakmicu s istočne tribine, nismo zamijetili većih incidenta na stadionu.

Mamić: Ovo je pobjeda nogometa; Tudor: Hajduk može bolje!

Odličan derbi na Maksimiru: Hajduk do velikog boda u infarktnoj završnici!

Torcida i BBB-i zajedno na tribini: Žestoke uvrede za Mamića, Šukera i HNS

Mogli bismo reći da je derbi protekao zaista miroljubivo da u trenutku pisanja ovog teksta nije stigla vijest o tučnjavi navijača s policijom na raskršću Maksimirske i Svetica

Hajduk iznenadio na Maksimiru

Hajduk se došao u Zagreb nadigravati. „Bijeli“ su iznenadili „modre“ ušavši u dvoboj potpuno otvorenim gardom. Hajduk je stisnuo Dinamo na njegovu polovicu, što dugo nismo gledali na Maksimiru, gdje su „modri“ u HNL-u neprikosnovene gazde već godinama.

Tko je po vama obilježio derbi Dinama i Hajduka?

Ukupno glasova:

„Modri“ su u tim trenucima izgledali zbunjeno i ošamućeno, nisu navikli na takvu igru suparnika u domaćoj ligi, pa je rezultat svega bio vodeći pogodak „bijelih“ kod kojeg je smušeno reagirala obrana Dinama. Kouassi je utrčao između skamenjenih Šimunića i Addyja.

Tek nakon primljenog pogotka „modri“ su se probudili i počeli igrati. Dinamo je u tim trenucima igrao „presing“ na zadnju liniju Hajduka, stvorio je dvije odlične šanse, ali gol je pao nakon prekida iz naoko bezazlene situacije. Gol Soudanija ide na dušu Iluridzea koji je Alžirca bespotrebno pratio, a nije uočio da njegovi suigrači istrčavaju.

Početkom drugog dijela Hajduk je primjetno pao, Dinamo je potpuno preuzeo inicijativu, redale su se opasne situacije ispred vrata Kalinića, gol je visio u zraku, Čop je iskoristio idealan centaršut Antolića za vodstvo „modrih“. Dinamo se povukao u posljednjoj dionici utakmice i to mu se opet osvetilo, slično kao i u Odesi. Hajduk je iskoristio situaciju i poravnao u sučevoj nadoknadi iz potpuno bezopasne situacije.

Nasumična ubacivanja „rak-rana“ su Dinama. Teško je i prebrojati koliko je ove sezone dobio golova iz situacija kada se i prosječne momčadi lako obrane. O čemu god da se radi - dekoncentraciji, lošoj fizičkoj spremi i posljedičnom umoru ili strahu – previše je.

U Dinamu ipak imaju razlog za zadovoljstvo

Iako ovakvi primljeni golovi podižu razinu frustracija, u Dinamu ipak imaju razlog za određeno zadovoljstvo. „Trijumvirat“ na klupi Dinama radio dobar posao. „Modri“ su podigli razinu igre, to je jasno vidljivo. Usprkos tomu što nisu pobijedili, odigrali su ponajbolju partiju u sezoni. Prati ih nesreća u posljednjim utakmicama, ali ako ovako nastave igrati, prije ili kasnije prebrodit će taj peh. Fortuna mijenja adrese i sigurno će pokucati i na maksimirska vrata.

Tudor sjajno vodi Bijele

S druge strane, Hajduk pod vodstvom Tudora nastavlja s odličnim igrama. Mislimo da nećemo pogriješiti ako kažemo da Tudor radi prava mala čuda s Hajdukom. Malo tko je pred početak sezone mogao predvidjeti da će Hajduk ovako dobro izgledati s momčadi koja po kvaliteti zasigurno dosta zaostaje za „modrima“.

Slijedi novi okršaj velikih takmaca u Kupu. Vjerujemo da nitko ne bi imao ništa protiv da ponovno gledamo sličnu partiju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider