Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači se digli na noge

Demoni: Problem našeg nogometa nisu tri baklje, nego Zdravko Mamić!

Ovakvim "marginalnim" incidentima odvraća se pozornost s krupnih problema hrvatskog nogometa koji se svakog dana nagomilavaju, tvrde navijači Istre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su se "proslavili" kao prva navijačka skupina čije je bacanje baklji skrivilo prekid jedne utakmice u Prvoj HNL, Demoni, navijači Istre 1961, oglasili su se priopćenjem koje donosimo u cijelosti:

"KN Demoni Pula ima dužnost dati priopćenje povodom prekida utakmice između Istre 1961 i Rijeke. Kao prvo, osjećamo dužnost ispričati se javnosti, klubu i igračima zbog propusta u vlastitoj organizaciji uslijed čega su tri neodgovorna pojedinca ubacila pirotehnička sredstva u teren. Podvlačimo, tri pojedinca od preko 500 navijača koji su tog dana stajali na tribini s nama. Potrebno je ukazati na neregularnost pri odluci glavnog suca o prekidu utakmice. Prema pravilniku utakmica se prekida nakon trećeg prekida, a u Puli su se u nedjelju dogodila svega dva.

To je tim više zanimljivo jer se u zadnjih nekoliko mjeseci na terenima hrvatske nogometne lige ubacilo nekoliko stotina pirotehničkih sredstava, a pojedine utakmice su prekidane i po više od dva puta a nisu prijevremeno završavane. Sada je vodstvo HNS-a odlučilo lomiti koplja na slabo utjecajnom klubu kakav je naš, te iskoristiti to kao poligon za obračun s aktualnim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem koji je nazočio utakmici.

Htjeli bismo istaći da na utakmici koja je bila visokorizična nije došlo niti do najmanjeg incidenta među navijačima, te ukazati na homogenizaciju dvije inače suprotstavljene navijačke skupine nakon što je došlo do prekida utakmice, kada se gotovo jednoglasno začulo skandiranje protiv Hrvatskog nogometnog saveza - koje se sve učestalije može čuti na drugim hrvatskim stadionima. Naš je stav da se ovakvim 'marginalnim' incidentima odvraća pozornost s krupnih problema hrvatskog nogometa koji se svakog dana nagomilavaju - samovlada Zdravka Mamića, sudačke afere, propadanje nogometnih klubova, cirkus povodom izbora vodstva nogometne kuće i mnogih drugih.

Na kraju, izražavamo žaljenje zbog nastalih okolnosti te se nadamo da će situacija biti razriješena na zadovoljstvo svih 'oštećenih' strana." (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider