Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Definitivna pobjeda Markovića: Udrugu će predstavljati Laljak i Špehar

Predsjednik Udruge prvoligaša Robert Markulin ističe da je njegov prijedlog podržalo devet klubova

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Markulin se oglasio javnim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Obavještavam vas da je na sjednici Skupštine Prve HNL od 10.12.2010. sukladno proceduri iz članka 11. stavak 4. Poslovnika o radu Skupštine Prve HNL, donijeta odluka kojom su za dopredsjednike Udruge i zastupnike Udruge u Skupštini HNS-a izabrani g. Branko Laljak i g. Robert Špehar. Za navedenu odluku glasovalo je devet klubova, dok se sedam klubova nije izjasnilo.

>> Brleković: 'Znate kako su Sanader i Glavaš došli na vlast, pa su završili u zatvoru'

>> 'Šuker je potpuno kompromitirao svoje ime!'

>> Marković siguran pobjednik: Je li moguće? Štimac 'miniran' u Splitu!

>> Štimac izgubio veliku bitku: Sve odluke u korist Markovića!

Vezano na javne istupe i predstavljanje Udruge Prve HNL od strane Tajnika Udruge, g. Nevenka Herjavca, a koji je, naglašavam, na bolovanju od 03.12.2010.g., želim vas izvijestiti da sam mu dana 01.12.2010.g. pismenim putem uskratio pravo da bez mog prethodnog odobrenja i supotpisa istupa u javnosti odnosno upućuje bilo kakove dopise ili dokumentaciju vezanu uz rad Udruge Prve HNL.

Razlog leži u činjenici da je g. Herjavec sastavio dopis za Izbornu komisiju HNS-a sa kojim nisam bio suglasan jer je bio u suprotnosti sa odlukama i zaključcima Skupštine Udruge Prve HNL od 30.11.2010. Unatoč mom pismenom protivljenju, g. Herjavec je takav dopis dostavio Izbornoj komisiji HNS-a i to uputivši ga izvan sjedišta Udruge.

'Herjavec šalje faxove iz Zadra iako je na bolovanju'

Dana 11.12.2010. g. Herjavec je uputio putem faxa Izbornoj komisiji HNS-a, svim klubovima Prve HNL i medijima dopis kojim pokušava osporiti moju odluku o sazivanju sjednice Skupštine Udruge sukladno proceduri iz članka 11. st. 4. Poslovnika o radu Skupštine Prve HNL. I navedeni dopis poslao je izvan sjedišta Udruge, točnije iz Zadra iako je, kao što sam već napomenuo na bolovanju.

Podsjećam da je on sam, 13.07.2010. proveo istovjetno izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaxa prilikom izbora g. Heraka kao dopredsjednika i zastupnika u Skupštini HNS-a, kao i na izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaxa održano 25.02.2009.g. prilikom izbora g. Rubeše također za zastupnika u Skupštini HNS-a, a pod predsjedanjem tadašnjeg predsjednika, g. Štimca.

'Podnio sam prijavu protiv Herjavca'

I u navedenim slučajevima Skupština Udruge je donijela odluke na temelju važećeg Poslovnika o radu Skupštine Udruge Prve HNL te na njih nitko od članova Skupštine Udruge niti organa i tijela HNS-a koji su verificirali te odluke, nije imao primjedbu.

Zbog svega navedenog podnio sam prijavu radi pokretanja postupka i utvrđivanja disciplinske odgovornosti tajnika g. Herjavca.

Predsjednik Skupštine Udruge Prve HNL, Robert Markulin

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider