Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oštre reakcije iz Rijeke

Čudne zabrane na Maksimiru: Što je sporno na ovoj zastavi Armade?

Navijači Rijeke, ali i Dinama, pobunili su se protiv nekih novih pravila na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamovi navijači s majicama na kojima je prekrižen lik Zdravka Mamića uz poruku 'Mamiću odlazi', nisu mogli na utakmicu Dinamo – Rijeka. Redari su takve zaustavljali na ulazu uz obrazloženje da - šire mržnju?!

Na majicama se nikoga ne vrijeđa već se dio navijača Dinama ne slaže s politikom i načinom vođenja kluba od strane trenutne uprave. To znaju izražavati neprikladno i vulgarno uvredama, za što su kažnjeni trajnom zabranom ulaska na stadion. No, u ovom slučaju se nikoga ne vrijeđa.

Zašto je Armadi zabranjeno podići koreografiju?

Možda još gore su prošli gostujući navijači. Armadi je zabranjeno da podignu koreografiju tj. jednu veću zastavu koju možete vidjeti na priloženoj fotografiji.

''...Vrlo često smo koreografije izvodili i na Maksimiru, da bi nam pod južnom tribinom objasnili kako veliku zastavu možemo podignuti tj. da je možemo postaviti samo na susjedni sektor od onog na kojemu smo smješteni?!? Razlog – sigurnosni (prema dostupnim informacija zabrana dolazi od redarske službe angažirane od GNK Dinamo, dakle voditelja osiguranja)...'', stoji između ostalog u priopćenju Armade.

''...Revoltirani tom nerazumnom odlukom odbijamo izvesti koreografiju jer smisao koreografije jest da je podižu sami navijači koji time nešto poručuju. Poruka uz ovu koreografiju bila je da cijeli Kvarner za Rijeku diše. Očito je nekome u Maksimiru zasmetalo što Rijeka živi u euforiji dok unatoč trofejima Maksimir pred praznim tribinama živi u vremenima apsurda i tragedije...''

''...Svjesni smo da na stadionu Maksimir već duže vrijeme vrijede posebni zakoni i naredbe, paralelna država, gdje su dopuštene samo podobne stvari, no zašto se onda svi čude što maksimirska ruševina zjapi prazna i što niste kao klub dobrodošli nigdje u Hrvatskoj'', za kraj poručuje Armada.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider