Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Članovi udruge građana NK Dinamo: 'Mamić u sukobu interesa'

Sve je više otvorenih istupa građana protiv načina vladavine Zdravka Mamića Dinamom

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon građanske inicijative Zajedno za Dinamo, protiv načina upravljanja Zdravka Mamića Dinamom javno su se pobunili članovi udruge građana NK Dinamo Zagreb. Povod „pobuni“ bio je posljednji istup izvršnog dopredsjednika Dinama u „slučaju Eduardo“. Članovi udruge sastavili su podnesak pritužbi Nadzornom odboru NK Dinamo, a u ime članova udruge Gradimir Mordelj, inače dopredsjednik ŽRK Trešnjevka, predao je podnesak u ruke direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću.

U kratkom obrazloženju članova udruge stoji:
„Nama, kao članovima udruge građana NK Dinamo Zagreb, već duže su vrijeme povrijeđena članska prava garantirana pozitivnim zakonima Republike Hrvatske. Iako smo, kako bismo što manje remetili sportske rezultate naše momčadi, s ovim podneskom namjeravali pričekati do zimske prvenstvene pauze, smatramo kako zadnji istupi klupskih operativaca koji u prvi plan opet stavljaju svoje privatne poslovne interese, zahtijevaju žurnu akciju nadležnih tijela. I zato od Nadzornog odbora NK Dinamo Zagreb kao tijela koje se brine o poštivanju Statuta i zakona, odlučno zahtijevamo:

Poštivanje Statuta NK Dinamo Zagreb, Poštivanje važećih zakona Republike Hrvatske, Poštivanje prava članova, s naglaskom na pravo na demokratski izbor i Uvid u financijsko poslovanje kluba.“

Jedna od glavnih zamjerki jest ta što se u udruzi građana NK Dinamo, kako kažu u podnesku, danas, a i prije, na više primjera, ne poštuju zakonske i statutarne zabrane sukoba interesa, iz č. 27 Z. o športu, čl. 27. st. 3 da članovi tijela športskog kluba-udruge za natjecanje ne mogu biti: menadžeri u športu, kao i osobe koje su to bile u razdoblju od posljednjih godinu dana i osobe koje s menadžerima djeluju zajednički u smislu članka 34. stavka 3. ovoga Zakona (ako su u krvnom srodstvu (preci i potomci) i dr.

Posebice su upozorili na slučaj Izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića i njegovog sina Marija, menadžera u agenciji ASA sport, koji je i danas menadžer više sadašnjih i bivših igrača kluba.

Nadzorni odbor Dinama trebao bi odgovoriti na podnesak u roku od 30 dana

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider