Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nezaustavljivi Blackhawksi

Chicago i dalje nezaustavljivo juriša, prvaci okrenuli 1-4

Vodeća momčad Zapadne konferencije najjače hokejske lige svijeta (NHL) Chicago Blackhawks nastavila je sjajan niz pobjeda, te osvajanja bodova i u noći s utorka na srijedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što je upisao 10. uzastopnu pobjedu, Chicago je ostao jedina momčad koja još nije poražena u regularnom dijelu utakmice! U 23 susreta Blackhawksi su slavili u njih 20, dok su u tri poraženi tek nakon penala.

Noćas je u Chicagu pala Minnesota rezultatom 5-3, a domaći su hokejaši veći dio posla obavili u prvoj trećini koju su dobili rezultatom 4-1. Naime, nakon što su gosti poveli u 9. minuti preko Devina Setoguchija, Chicago je od 14. pa do 19. minute utrpao četiri komada i praktički riješio pitanje pobjednika.

Iako je Minnesota u 11. minuti posljednje dionice stigla do 3-4, Patrick Kane samo minutu kasnije stavlja točku na "i" 20. pobjedi Chicaga ove sezone. Bryan Bickell bio je dvostruki strijelac u pobjedničkom sastavu, dok je Brandon Saad upisao gol i dvije asistencije.

Aktualni prvaci Los Angeles Kingsi kreirali su senzacionalni preokret na svome ledu protiv St. Louis Bluesa. Gosti su u 14. minuti druge trećine imali ogromnih 4-1, a u posljednju su ušli s dva gola prednosti (4-2). No, u svega šest minuta igre "kraljevi" su zabili tri pogotka i minus pretvorili u plus. Posljednji pogodak na susretu zabio je Slovenac Anže Kopitar, koji je bio i asistent pogotka za 2-4. Jake Muzzin upisao je dva gola i asistenciju u pobjedničkim redovima.

San Jose je iznenadio u Kanadi 3-2 pobjedom protiv Vancouver Canucksa nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Joe Pavelski bio je strijelac pobjedničkog pogotka, kojim je San Jose upisao drugu uzastopnu pobjedu. Veliki obol gostujućoj pobjedi dao je i finski golman Antti Niemi, koji je obranio 36 udaraca prema svojim vratima.

Od ostalih rezultata izdvojimo veliki preokret i pobjedu Washington Capitalsa, koji su pred svojim navijačima nadoknadili 0-3 iz prve trećine, te u konačnici slavili protiv Boston Bruinsa 4-3, nakon produžetka.(TS)

NHL liga, utorak:

New Jersey - Tampa Bay 2-5
Washington - Boston 4-3, produžetak
NY Islanders - Montreal 6-3
Carolina - Buffalo 4-3
Detroit - Colorado 2-1
Columbus - Edmonton 4-3, penali
Florida - Winnipeg 4-1
NY Rangers - Philadelphia 4-2
Vancouver - San Jose 2-3, penali
Chicago - Minnesota 5-3
Los Angeles - St. Louis 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider