Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Butina potjeran iz Dinama, Mamić se brani od optužbi!

Na Dinamovoj press konferenciji otkriveno je da novi trener Vahid Halilhodžić neće imati na raspolaganju Tomu Butinu, dok je Zoran Mamić još jednom ponovio da je u Nyonu bio samo u ulozi svjedoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vahid Halilhodžić predstavljen je kao novi trener 'modrih', a na konferenciji za novinare u Dinamu su priopćili da su sporazumno raskinuli ugovore s golmanom Tomislavom Butinom i veznjakom Antom Tomićem. Tako je Dinamo ostao na golmanima Lončariću i Vidakoviću. Vjeruje se da je Butina napustio klub jer se nije slagao s čelnicima kluba i preko njega su navodno 'curile' informacije medijima iz Dinamove svlačionice.

>> 'Zoran Mamić je bio u Nyonu i u svojstvu osumnjičenika!'

Zoran Mamić pak još jednom je ponovio da je u Nyon išao samo u ulozi svjedoka.

Ispitat ćemo što stoji iza ovih učestalih napada. Već smo podnijeli privatne tužbe i tužbe za naknadu štete, a zatražit ćemo i adekvatnu pravnu zaštitu

'Ponavljam, u Nyonu sam bio isključivo u svojstvu svjedoka. Nemam veze sa slučajem i nisam lagao. Nisam bio ni u policiji, niti na sudu da bih mogao biti osumnjičenik,' rekao je mlađi brat Mamić na pressici na kojoj se pojavio u pratnji svoje odvjetnice Jadranke Sloković.

Ona je kazala da nikad u 27 godina prakse nije čula da jedna osoba može u istom slučaju biti i svjedok i osumnjičenik.

'Imamo službeni zapisnik iz UEFA-e kojega je potpisao gospodin Limacher, glavni disciplinski sudac UEFA-e u kojemu je nesporno navedeno kako je gospodin Mamić saslušan kao svjedok u slučaju vezanom za utakmicu odigranu 13. svibnja 2009. (prva utakmica finala Kupa između Dinama i Hajduka). Nasuprot tome, 'Sportske novosti' navode nepotpisano priopćenje Službe za odnose s javnošću UEFA-e prema kojemu je gospodin Mamić ispitan kao svjedok i osumnjičenik. Prema tome, dokument objavljen u 'SN' je u kontradikciji sa službenim dokumentom, a taj dopis nema niti jedan pravni osnov", rekla je odvjetnica Sloković, te najavila daljnje mjere koje će poduzeti s ciljem zaštite svoga klijenta.

'Ispitat ćemo što stoji iza ovih učestalih napada. Već smo podnijeli privatne tužbe i tužbe za naknadu štete, a zatražit ćemo i adekvatnu pravnu zaštitu. U 'Sportskim novostima' nisu pravnici, pa ne moraju znati što je službeni dokument, a što nije, ali smatram da nisu smjeli proglasiti gospodina Mamića lažovom", dodala je Sloković.

U UEFA-inu Zapisniku koji je podijeljen novinarima u njemačkom originalu i prijevodu na hrvatski, a kojega su potpisali Peter Limacher kao predstavnik UEFA-e, Robin Bokšić kao savjetnik i Zoran Mamić kao svjedok, stoji:

'U okviru stegovnih mjera preliminarnih istražnih radnji, a zbog sumnje da sam sudjelovao u manipulaciji s utakmicama bit ću ispitan u svojstvu svjedoka. Kao svjedok, obvezan sam na postavljena mi pitanja odgovoriti istinito te prema najboljem znanju i savjesti te ništa ne prešutjeti. Upozoren sam na to da se svjesno davanje lažnog iskaza goni stegovno. Na kraju bih htio još jednom naglasiti da sa cijelom stvari nemam nikakve veze. Pročitao sam ovaj Zapisnik i držim da je točan.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider